≫ 

Upozorenje hidrometeorološkog zavoda: 7 reka bitnih za vodosnabdevanje bar još 2 dana bez vode

Ovo hidrološko upozorenje je na snazi do utorka, 7. septembra

  • 2
Rzav reka Rzav, Foto: RINA.rs

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje koje se odnosi na reke i nedostatak padavina. Kako se navodi, na Brzavi, Moravici, Ljigu, Jadru, Lugomiru, Jablanici i Rzavu ostvaruju se nepovoljni hidrološki uslovi za vodosnabdevanje.

Na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa.

Ovo hidrološko upozorenje je na snazi do 7. septembra.

Kako se još navodi na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, vodostaj Dunava je u porastu do Novog Sada, nizvodno u manjem porastu sa tendencijom porasta naredna dva dana. Vodostaj Tise je u manjem porastu sa tendencijom manjeg porasta naredna dva dana. Vodostaj Save je u stagnaciji sa tendencijom stagnacije i manjeg opadanja naredna četiri dana. Vodostaj Velike Morave je u stagnaciji sa tendencijom stagnacije i manjeg kolebanja naredna tri dana.

Vodostaji većih reka Prognoza vodostaja za današnji dan, Printskrin: hidmet.gov.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iggy

    5. septembar 2021 | 15:49

    Vode i hrane ima za sve nas dovoljno, ima za jos tri planete ali sotone nece to, milioneri imaju privatnu vodu…ali nema veze, u grob svako ide go!!!

  • M

    5. septembar 2021 | 15:54

    Pricamo o bogastvu Srbije sa vodotokovima ,mala susa i odmah problem ! Najbolje i to sto imamo da damo RIO TINTU I za MINIELEKTRANE . Izvorista vec odavno kupuju strane firme a kakva nam je sudbina saznacemo puno brzo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA