Drastično raste broj zaraženih koronom i u Požarevcu: Većina pacijenata u bolnici na kiseoniku

U istom periodu od nekoliko dana, preminulo je pet osoba

  • 8
pozarevac  opsta bolnica Foto: obp.rs

Veći broj zaraženih korona virusom beleži se širom Srbije, a porast inficiranih primećen je i u Požarevcu, u čijoj se Opštoj bolnici trenutno na lečenju nalazi 88 pacijenata. Kako ističu iz ove zdravstvene ustanove,  kod čak 86 potvrđena je infekcija kovidom 19.

- U poslednjih pet dana na bolničko lečenje primljeno je više od 50 pacijenata pozitivnih na kovid. U istom periodu preminulo je pet pacijenata, tri muškarca i jedna žena, sa potvrđenom kovid infekcijom, starosti između 64 i 78 godina. Svi hospitalizovani pacijenti imaju srednje tešku ili izrazito tešku kliničku sliku i većina je na terapiji kiseonikom. Na bolničkom lečenju su trenutno uglavnom stariji, ali ima i mlađih. Oko 90 odsto njih nije vakcinisano - napominju iz OB Požarevac.

Ističu da trenutno nema intubiranih pacijenata na respiratoru, ali je njih petoro na neinvaizivnoj ventilaciji (NIV).

Kada je u pitanju medicinsko osoblje, troje je inficiranih i oni su na kućnom lečenju.

- U kovid ambulantama drastično raste broj pregleda, ali i broj pozitivnih. Samo u poslednja tri dana kovid je potvrđen kod 91 osobe. Zato apelujemo na sve građane da se vakcinišu u što većem broju jer, iako vakcina ne štiti u potpunosti od zaražavanja, klinička praksa pokazuje da oni lakše prebole korona virus, bez većih komplikacija - objašnjavaju iz požarevačke bolnice.

Dodaju da su u zelenoj zoni trenutno hospitalizovana 174 pacijenta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    6. septembar 2021 | 16:33

    Kod nas kontra a u Izraelu samo vakcinisani na respiratorima ?

  • POŽAREVAC.

    6. septembar 2021 | 16:48

    NEBIH se složio sa vama jel ima puno laži postoje i druge BOLESTI al vi prikrivate✍️

  • Meni..

    6. septembar 2021 | 17:18

    ..je otac preležao koronu sa slabijim simptomima a em je bubrežni bolesnik, em dijabetičar, normalno vakcinisan (fajzerom)....komšija isto godište, zdrav i prav još malo pa 40 dana da mu daju, nije hteo vakcinu taman posla...Tako da to da su vakcinisani bolesni i umiru UOPŠTE NIJE TAČNO! To vi tešite sebe, ubedjujete se da ste u pravu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA