Natalija (24) će u četvrtak biti ispraćena na večni počinak: Nije se probudila iz kome

Natalijina večna kuća biće na groblju Lešće

  • 19
Natalija Cvetković humanitarna akcija Foto: Društvene mreže

Natalija Cvetković (24), koja je preminula u nedelju na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA), u koju je avionom prošle nedelje prevezena iz kotorske bolnice, nakon što joj je u Crnoj Gori stalo srce a tamošnji lekari je oživeli i od kada je bila u komi, biće sahranjena u četvrtak. 

Večna kuća Natalije koja se nije probudila iz kome, i koja je prerano otišla, biće na groblju Lešće u Beogradu. Opelo će početi u 14.30 časova.  

Natalija je, da podsetimo, preminula u nedelju rano ujutro, tačnije u 00:15 sati, uprkos lekarima da je spasu.

Njoj je srce iznenada stalo 26. avgusta, tokom boravka u Crnoj Gori. Srećom, lekari Hitne pomoći brzo su reagovali i uspešno je reanimirali. Ona je bila smeštena u kotorskoj Opštoj bolnici, da bi posle nekoliko dana, tačnije u utorak, 31. avgusta avionom bila prebačena na VMA.

Devojka je nekoliko dana bila u komi, a njeni roditelji su za Telegraf.rs prvi put govorili o danu kada joj je srce iznenada stalo.

Natalija je prevezena avionom u Beograd, iako se isprva u apelima tražio helikopterski transport.

- Dovezena je avionom iz Crne Gore uz pratnju podgoričkih lekara. Bilo je reči da treba helikopter. Nama je čak i javljeno da su bili spremni i policijski helikopter, i vojni da polete, međutim, lekari su odlučili da je bolji način transporta avionom jer je kraći. Ovde na Surčinu ju je čekao sanitet, koji ju je prevezao na VMA - rekao je otac Dragan ranije za naš portal.

Bol u grudima

Dan pre nego što je Nataliji stalo srce, ona se ni na šta nije žalila. Ujutro kad je ustala nije joj bilo dobro. Žalila se na bol u grudima:

- Prethodno veče smo sedeli sa komšijama, pričali. Uobičajen dan. Ujutro je ustala, i požalila se da joj nije dobro. Pitala sam je da pozovem Hitnu pomoć, ona kaže: "Ne, biću dobro!". Dala sam joj meda i vode. Ustala je, otišla u kupatilo, onda je opet imala neki napad. Počela je da se onesvešćuje. Imala je bol u grudima. Žalila se: "Tu me boli, tu me steže".

U jednom momentu Natalija nije mogla ni da kaže šta joj je.

- Vi ne očekujete tako nešto od osobe od 24 godine. To je šok. Niko ne pomišlja na srce - rekli su ranije njeni roditelji.

Podsećamo, nakon što joj je pozlilo, lekari Hitne pomoći su uspešno reanimirali Nataliju, a potom je smeštena u kotorsku Opštu bolnicu u kojoj se nalazila posle reanimacije i povratka u život.

Natalija je diplomirala na Mašinskom fakultetu. Ovog leta je provela dva, tri meseca u Rafailovićima. Pre četiri godine obavila je i preglede za pilota i bila potpuno zdrava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veca

    7. septembar 2021 | 21:01

    Velika zalost, mlada devojka pred kojom je bila budućnost. Saucesce porodici🙏

  • Komsinica Cica

    7. septembar 2021 | 21:04

    Pretuzno. Ode jedan mladi zivot. Nedaj Boze nikom i nigde. 😪

  • 😓

    7. septembar 2021 | 20:49

    Pocivaj u miru drago djete....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA