≫ 

Mrkli mrak u centru Leskovca: Skela na privatnom objektu zakačila strujnu žicu, napajanje isključeno

- Prilikom postavljanja, skela je zakačila i savila jednu strujnu žicu, pa je napajanje moralo da se isključi. Radimo na problemu i već večeras će građani imati ulično osvetljenje - rekao je nadzorni organ

  • 0
Leskovac, ulično osvetljenje, skela Foto: JuGmedia

Meštani nekoliko ulica u centru Leskovca dve noći su bez uličnog osvetljenja zbog skele na privatnom objektu u izgradnji koja dodiruje jednu od električnih žica. Struja je isključena zbog straha od havarija i povređivanja, navodi JuGmedia.

Neki od građana smatraju da je umesto gašenja svetla graditelj trebalo da skrati skelu ili je ukloni.

- Džabe nove LED sijalice i sve ostalo kad ovako pojedinci rade sta hoće, a mi ne znamo kome da se obratimo zbog mrklog mraka u centru grada - žali se jedan od meštana.

U Elektrodistribuciji je za JuGmediu potvrđeno da je po naređenju dežurnog dispečera isključeno ulično osvetljenje, ali i objašnjeno da se o njemu brine leskovačko preduzeće „Lux“, koje je od pre mesec i po dana podizvođač Keep Light-a ( Kip lajta). To preduzeće zaduženo je DVB uređaje, odnosno za napajanje uličnog osvetljenja, a na području Leskovca ima 385 takvih uređeja.

Leskovac, ulično osvetljenje, skela Foto: JuGmedia

U "Lux-u" nisu obavešteni o problemu, ali je zato upućen Vladimir Đokić, nadzorni organ za ulično osvetljenje.

- Prilikom postavljanja, skela je zakačila i savila jednu strujnu žicu, pa je napajanje moralo da se isključi. Radimo na problemu i već večeras će građani imati ulično osvetljenje - rekao je Đokić za JuGmediu.

Inače, objekat pored kog je postavljena skela se nalazi na uglu ulica Pana Đukića i Žike Ilića.

Od tri automatska uređaja u trafostanici su zbog toga isključena dva, pa uličnog osvetljenja nema u ulicama: Moše Pijade, Koste Stamenkovića, 7. jula, 11. oktobra, Josifa Kostića i Mlinskoj ulici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA