≫ 

Katastrofa u kruševačkoj kovid bolnici: Za dan preminulo čak 13 pacijenata

Od virusa korona preminuo je i jedan pacijent kovid bolnice u Vranju

  • 37
VUCIC KRUSEVAC KOVID BOLNICA Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Za poslednja 24 sata, prema zvaničnim podacima, preminule su 24 osobe od posledica korona virusa, a od tog broja njih 13 se lečilo u kruševačkoj kovid bolnici, dok je od virusa korona preminuo i jedan pacijent kovid bolnice u Vranju, navode Južne vesti.

Na kovid je pozitivno, saopštavaju na specijalizovanom sajtu Ministarstva zdravlja, više od četvrtine testiranih - od 21.757 pozitivno je 5.633 osoba.

Ukupno je hospitalizovano 1.908 osoba, a na respiratorima je 121 pacijent.

Na dečijoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra Niš leči se 7 pacijenata, dok su u vranjskoj kovid bolnici hospitalizovana 92 pacijenta.

Kovid pacijenti sa juga smeštaju se u specijalnoj bolnici u Kruševcu i tamo su trenutno 404 pacijenta na lečenju, od kojih su 374 pozitivna na kovid.

Video: Kon: Neprihvatljivo je da zdravstveni radnik koji radi s pacijentima bude nevakcinisan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Уааа политичари

    8. septembar 2021 | 22:04

    Како и чиме се лече ти људи? Да ли неко види да ако је оволика смртност да нешто није у реду? Вирус, је вирус али лечење очигледно није адекватно. Не бих да ме неко погрешно схвати, да доктори и медицинско особље не предузима шта треба, али из личног искуства знам да постоје прописане процедуре од стране министарства или Владе које они МОРАЈУ да поштују. Те процедуре обухватају и лекове који се преписују и примењују. Нпр. мени нису хтели да дају ињекције иако сам тражио да ми дају. Два месеца су ме лечили а имао сам нон - стоп температуру од око 37,5 степени и ништа. Преписивали су ми панклав и још један лек. Не могу да се сетим имена. Тражио сам ињекције, обичне пеницилинске лекове али не може. Наређено им је да дају те лекове. У Индији су људи масовно умирали али су онда почели да користе лек фавирапавир. Овај лек се користи и у Русији, Кини, Јужној Кореји. За четири дана лечи корону. Један наш дневни лист је писао о томе. Може се пуно наћи и на нету. Можда грешим али мени је све ово сумњиво. Малопре сам прочитао да је сада смртност оних који иду на респиратор преко 95 %. То је онда чисто убиство стављати људе на респиратор!!! Ушли смо у чудно доба.

  • smesno

    8. septembar 2021 | 22:48

    13 u Kruševcu,1 u Vranju i 6 u Pazaru,znaci 4 u ostalom delu Srbije..ko namešta i skriva brojke? Smešno je više!!!

  • Ccc

    8. septembar 2021 | 23:05

    Ljudi umiru jer ovi lekari ne rade nista, jedva cekali da se ovako nešto desi da imaju izgovor zasto ne rade. Kao da je samo korona, a od drugih bolesti nemaju gde da se lece!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA