Na Dane ludaje samo uz lekarsku potvrdu: Kikinda sprečava širenje korone na poznatoj manifestaciji

Grad Kikinda obezbedio je dovoljnu količinu antigenskih testova

  • 2
Dani ludaje, Kikinda Printskrin: Youtube/Radio-televizija Vojvodine

Na osnovu predloga mera ZZJZ Kikinda, tokom održavanja manifestacije "36. Dani ludaje", od 9 do 12. septembra biće sproveden kontrolisan ulazak na Gradski trg, što podrazumeva da posetioci, izvođači i učesnici moraju imati potvrdu o vakcinaciji, negativan (PCR) test ili negativan antigenski test, ili potvrdu o preležanoj

bolesti, ne stariju od tri meseca, piše TV Rubin Kikinda.

U gradu će biti organizovani punktovi na kojima će biti omogućeno učesnicima, posetiocima i izvođačima da urade besplatan antigenski test i to na četiri mesta:

kod prostorija ADZNM „Gusle“, kod hotela „Narvik”, kod robne kuće „Azija" i kod Gradskog parkinga. Testiranja će obavljati obučeni medicinski radnici Doma

zdravlja, a punktovi će raditi u petak, od 17 do 22 sata, a u subotu od 10 do 22 časa.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, iz gradske uprave mole da se svi pridržavaju navedenih mera. Apel je uputila i Jasmina Milankov, v.d. direktorka Turističke organizacije.

Grad Kikinda obezbedio je dovoljnu količinu antigenskih testova. Ovi testovi važiće samo tokom trajanja „Dana ludaje“. Apelujem na sve građane da budu odgovorni prema sebi, ali i prema drugima. Svima koji se ne osećaju dobro ili sumnjaju da su zaraženi koronavirusom, savetujemo da ostanu kod kuće i da potraže lekarsku pomoć rekla je Milankov. Prema podacima ZZJZ, u Kikindi ima 318 aktivnih slučajeva virusa korona.

- Ako se na punktovima za brzo testiranje utvrdi da je neko pozitivan, to lice ćemo uputiti u kovid ambulantu našeg Doma zdravlja. Kad je reč o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, mogu da potvrdim da se broj pozitivnih povećava iz dana u dan. Na dnevnom nivou, beležimo između 20 i 25 novozaraženih. Uglavnom se radi o nevakcinisanim osobama između 30 i 50 godina, a ima i tinejdžera navodi dr Biljana Marković, direktorica Doma zdravlja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA