≫ 

Najnovija preporuka o maskama u školama: Svi nose, postoji izuzetak, roditelji moraju uputiti zahtev

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola dao preporuke za period od 13. septembar

  • 25
Škola, đaci, deca, maska, kovid, korona Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo prosvete objavilo je danas najnovije podatke u vezi sa time kako će se odvijati nastava u gradovima i opštinama od narednog ponedeljka, 13. septembra dodajući preporuku u vezi sa nošenjem maske.

Kako su naveli u svom saopštenju, postoji tek jedan izuzetak od koga je preporuka izuzeta. Reč je o preporuci Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiranog od strane Kriznog štaba.

- Tim preporučuje upotrebu zaštitnih maski za sve učenike i sve vreme boravka u školi. Izuzetno, kada učenik iz zdravstvenih razloga ne može da nosi masku zbog kontraindikacija, koje su potvrđene stručnim mišljenjem lekara specijaliste odgovarajuće grane medicine, potrebno je organizovati rad tako da ovaj učenik boravi u školskom prostoru bez maske, pri čemu je potrebno povećati fizičku distancu sa drugim učenicima i zaposlenima i pojačati primenu svih mera zaštite (deznifekcija ruku, čišćenje i dezinfekcija nastavnih sredstava i prostora).

Ovaj izuzetak moguće je primeniti na zahtev roditelja i isključivo uz priloženo mišljenje lekara specijaliste odgovarajuće grane medicine i to po pravilu u školi za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Odluka o načinu organizacije nastave u osnovinim i srednjim školama doneta je u skladu sa odlukama i zaključcima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 i stručnim uputstvima za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnoj i srednjoj školi za školsku 2021/2022. godinu - stoji u saopštenju Ministarstva.

Video: Vučić se oglasio i o policijskom času: Moramo da pronađemo sredinu, biće mera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nišlija

    10. septembar 2021 | 12:28

    Pustite nam decu da dišu!!!

  • Coas

    10. septembar 2021 | 12:34

    A zasto im jednostavno ne zabranite disanje, izdrzace?

  • Dragan

    10. septembar 2021 | 12:46

    Interesantno kako deca u Svedskoj idu celo ovo vreme u skolu potpuno normalno, bez maski i distance i svi zivi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA