Internetom kruži Viber prepiska roditelja koji neće da deca nose maske u školi: "Ne primoravajte ih"

Lavinu poruka pokrenula je jedna majka, koja je u grupi u kojoj su roditelji i učiteljica, a koja je prva poslala poruku

  • 25
Deca u osnovnoj školi nose maske na času, škola, maska Foto: Shutterstock

Većina škola u Srbiji novu školsku godinu otpočela je regularno, što već danas nije slučaj, a Krizni štab za suzbijanje epidemije virusa korona doneo je odluku da đaci moraju da nose maske prilikom ulaska u školske prostorije, i to sve dok ne sednu u klupe, ali i kad pričaju u razredu. Sve više roditelja se, ipak, protivi pravilima.

Većina roditelja nije dovela u pitanje ovu odluku struke, ali je ipak sve više slučajeva u kojima se roditelji bune. Tako je društvenim mrežama počela da kruži Viber prepiska u kojoj roditelji ističu da njihova deca "od sutra neće nositi masku u školi".

Lavinu poruka pokrenula je jedna majka koja je u grupi u kojoj su roditelji i učiteljica, a koja je prva poslala poruku.

"Dobar dan, učiteljice. Htela sam da Vam kažem da moje dete od sutra neće nositi masku u školu nikako. Tako da Vas molim da je ne primoravate na nošenje iste. Takođe sam pričala i sa drugim nezadovoljnim roditeljima koji se slažu sa mnom i koji će takođe poslati decu bez maski", glasila je poruka, nakon koje je pristigao niz poruka koje su glasile "moje dete će takođe doći bez maske".

Dok su se na određenim društvenim mrežama mahom podsmevali takvom postupku roditelja, na drugim je bilo podrške, ali i suprotstavljenih mišljenja u odnosu na grupu roditelja o kojima je reč.

Epidemiolog dr Predrag Kon ranije je objasnio koje su to tačno situacije u kojima deca u školi moraju da nose maske.

- Dok nema virusa ni u jednom razredu, onda se nose maske kada deca dolaze u školu i sve do svojih klupa. U klupi dok razgovaraju sa drugarima, takođe nose maske. Kada čas počne i kada ćute, onda odlažu masku. Onog trenutka kad je đak prozvan da odgovara, onda mora da stavi masku. Onog momenta kada počinje odmor, dete će da stavi masku. Napolju ne mora, jer je na otvorenom. To će morati da se nadgleda i upozorava. Biće problema kada se stvori atmosfera "skini tu masku" kod srednjoškolaca - pojasnio je dr Kon.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lole

    10. septembar 2021 | 23:29

    Jadni prosvetni radnici sta moraju da trpe za te mizerne plate.Krivim drzavu, izvolite donesite zakon, pa lepo ko nece da nosi masku moze ali kazna recimo 50.000din. Brzo bi se doveli u red. LJUDI UMIRU OD KORONE SHVATITE!

  • Zizu

    10. septembar 2021 | 23:49

    Podrska za roditelje! Dole sa maskama i ostalim "merama".

  • Shitoshi

    11. septembar 2021 | 00:32

    Napokon normalni roditelji....svaka cast.. Stop fasizmu nad decom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA