≫ 

"Naš dragi digitalni nomad se preselio na neko bolje mesto": Preminuo novinar Miloje Sekulić

Mnogima je bio mentor, uzor i inspiracija

  • 0
Miloje Sekulić, Co-owner of Homepage Creative Digital Printskrin: Youtube/Diplomacy & Commerce

Udruženje poslovnih konsultanata Srbije saopštilo je da je preminuo njihov kolega i član Miloje Sekulić (55) nakon duge i teške bolesti. On je preminuo 12. septembra u Beogradu. Sekulić je bio član udruženja i u prvoj grupi međunarodno sertifikovanih poslovnih konsultanata u Srbiji. Dao je značajan doprinos menadžement konsaltingu na našim prostorima.

Rođen je 8. juna 1966. u Beogradu. Diplomirani je građevinski inženjer i novinar. Završio je i postdiplomske specijalističke studije na programu Elektronsko poslovanje na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, postdiplomske studije „Savremeno poslovanje i globalne računarske mreže“ na Alternativnoj akademskoj obrazovnoj mreži.

Radio je u sektoru za inoposlove i marketing CIP-a. Paralelno sa tim, tokom bogate novinarske karijere, pisao je za mnoge časopise i radio na popularizaciji primene interneta u poslovanju i životu. Učestovao je u pokretanju „E magazina“ (nekoliko godina najčitanijeg poslovnog magazina u Srbiji), čiji je direktor i glavni i odgovorni urednik bio od juna 2003. godine. Pisao je na mnogim kolektivnim i korporativnim blogovima.

Bio je suosnivač IT&Internet konsalting agencije VEZA d.o.o. Od 2007. bio je direktor sektora za onlajn PR u agenciji McCann Erickson Public Relations. Od marta 2011. bavio se internet konsaltingom kao vlasnik konsultantske „Internet agencije“ i suosnivač nagrađivane digitalne agencije „Homepage“.

Kako navode iz agencije Hoimepage, čiji je jedan od osnivača bio, mnogima je bio mentor, uzor i inspiracija. Ostaće upamćen po svojoj dobroti i nesebičnoj podršci koju je svima pružao.

"Po obrazovanju inženjer, a po vokaciji novinar, jedan je od pionira internet marketinga u Srbiji. U ovoj oblasti mu je pored brojnih priznanja, dodeljena i nagrada za izuzetan doprinos u razvoju struke “Srđan Đurić”", navode iz ove agencije.

"Završio je postdiplomske specijalističke studije na programu Elektronsko poslovanje na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, postdiplomske studije „Savremeno poslovanje i globalne računarske mreže“ na Alternativnoj akademskoj obrazovnoj mreži i Londonsku školu za odnose sa javnošću na kojoj je godinama predavao u Srbiji i regionu. Bio je član je Udruženja poslovnih konsultanata Srbije i Društva Srbije za odnose sa javnošću. Jedan je od osnivača Srpske asocijacije menadžera. Od februara 2016. član je Upravnog odbora Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS). Miloje više nije sa nama, ali će sećanje na njegovo ime i delo, biti sačuvano dok god je njegovih Homepagersa, "navode iz ove agencije.

Kako se navodi u jednom od komentara na vest o njegovoj smrti, "naš dragi digitalni nomad se preselio na neko bolje mesto".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA