≫ 

Nestao zubar iz Šapca: "Dementan je, nekad me ne prepozna, pominje mrtvu suprugu"

* Sin Dejan objašnjava da je Ratomir nekoliko puta viđen u okolini * Iz prodavnice u 15-ak kilometara udaljenom selu mu potvrdili da je kod njih pazario danas oko 13 sati

  • 4
Ratomir Pavlović Foto: Privatna arhiva

Ratomir Pavlović (73), zubar u penziji iz Šapca, nestao je kasno noćas u tom gradu. Kako je njegov sin Dejan potvrdio za Telegraf.rs, nakon objave o nestanku mnogi su se javili da kažu da su ga videli. Poslednja dojava stigla je iz obližnjeg sela Nikinci, 15-ak kilometara udaljenog. Kako mu je rečeno, odatle se uputio za Hrtkovce. To je ujedno poslednje što je porodica saznala o nestalom.

- Posle objave o nestanku sam dobio informaciju da je viđen u različitim delovima grada. To se hronološki poklapa. U jedan sat noću viđen je na nekom obilaznom putu, pa je kasnije viđen u starom delu grada na Savi, pa ponovo u centralnim delovima grada, pa na letnjikovačkom brdu, posle u Platičevu, koje je prvo kad se krene od Šapca prema Rumi, onda prema tim Nikincima... Na kraju sam dobio poziv oko 13 sati, od jedne gospođe iz Nikinaca, da joj je prišao neki čovek i pitao je gde je železnička stanica, gde je neka prodavnica - objašnjava dodajući da je vodila dete iz škole, te da je potom kod kuće videla objavu na društvenim mrežama i prepoznala Ratomira.

Potom je pozvala Dejana, koji je zamolio da mu se informacije jave na 0644111444, i koji je tada krenuo očevim tragom.

- U razgovoru sa prodavcima iz te prodavnice saznao sam da je bio tu oko 13, 14 časova. Kupio je sardinu, seo prekoputa pod neko drvo na klupicu i posle toga se uputio prema Hrtkovcima, lokalnim putem. Ne znamo da li ga je neko povezao, da li je otišao peške i gde, posle toga ga niko nije video.

Celo popodne smo proveli u ta dva sela. Kontaktirao sam i predsednike mesnih zajednica, da vidimo da li negde ima video nadzor. Svi mi izlaze u susret, ali retko ko snima napolju, većinom snimaju svoju radnju. Tu nam je neki ćorsokak - kaže navodeći da su ljudi imali dobru volju i da će im se i sutra obratiti za pomoć.

Boluje od smrti supruge

Objašnjava kako sprema plakate koji će im pomoći da prepoznaju oca. Kaže nam i da je Ratomir dementan, te da je probleme sa pamćenjem počeo da ima pre pet, šest godina.

- On je zbog demencije i odlutao. Dešava se da se uznemiri, probudi se i ne zna gde je. Dođem kući i razgovaram sa njim, on ni mene ne poznaje. Pita gde treba da idemo, spominje svoju mrtvu suprugu, moju majku... Klasični simptomi - kaže Dejan, inače specijalista urgentne medicine, navodeći da je Ratomir radio kao zubar.

Objašnjava i da je fizički sposoban, da ima kondiciju.

- Zato je on i prepešačio toliko. Ali, kada krene, on više ne može da se orijentiše u prostoru - navodi.

Kako je već objavljeno u apelu na društvenim mrežama, Ratomir je na sebi imao crnu kožnu jaknu, kariranu košulju, sivu trenerku i bele patike. Sve koji vide nestalog poziva da jave njemu na 0644111444 ili policiji, koja je, kaže, obaveštena o slučaju.

Video: U Srbiji dnevno nestane bar jedna, tražimo više od 10.000:

Video: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sin doktor

    16. septembar 2021 | 04:10

    Ovakve osobe moraju da se drze pod kljucem i da nigde ne idu bez pratnje druge osobe. Takodje nije jasno da li nestali prima terapiju. Demencija nije zaboravnost vec teska degenerativna bolest mozga. Nestali nije u stanju da sam uzima terapiju i to mora da bude pod tudjom kontrolom. Pisem ovo jer znam da mnoga deca neadekvatno lece i brinu o ovakvim roditeljima. Kad sim doktor nije bio toga svestan... Ako neko zna decu slicne osobe neka im prenese. Institucionalna podrska obolelima u najvecem delu zemlje ne postoji. Nikakvo zbrinjavanje, dnevni boravak, ne daju im tudju negu bez koje oni ne mogu. Ostaju im samo deca i unuci. To sto je bio zubar i koliko je bio inteligentan nema veze - bolest ne bira. Okidac verovatno strah od smrti i samoca posle smrti zene.

  • CQ

    16. septembar 2021 | 08:56

    Valjda bivši zubar a sada penzioner,valjda se stariji čovek izgubio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA