≫ 

Oglasio se direktor kovid bolnice u Kruševcu o zabrinjavajućim brojkama: Dobijamo najteže pacijente

* Dr Vladan Cvetanović navodi da zdravstvena ustanova na čijem je čelu prima kovid pacijente sa teškim kliničkim slikama * Govoreći o pacijentkinji koja je skočila sa 3. sprata, dr je obrazložio je da je istraga pokazala da je reč o samoubistvu

  • 43
Direktor Kovid Bolnice u Kruševcu Kruševac Vladan Cvetanović

Printskrin: Youtube/RTV Krusevac

U prethodnih 6 dana, u Kovid bolnici u Kruševcu preminula su 73 pacijenta, što je gotovo polovina od broja preminulih u Srbiji za isti period. Prema podacima objavljenim juče u 16 sati na sajtu Kliničkog centra (KC) Niš, u kruševačkoj kovid bolnici korona je potvrđena kod 366 pacijenata, dok je ukupno 370 hospitalizovanih.

Povodom ovih izuzetno visokih brojki, obratili smo se direktoru kovid bolnice Vladanu Cvetanović, koji za portal Telegraf.rs kaže da velika većina kovid bolnica sa teritorije južne i jugoistočne Srbije koja gravitira prema kovid bolnici u Kruševcu nema jedinice intezivnog lečenja i nisu u situaciji da zbrinu najteže obolele od korona virusa, ili pacijente koji se progresivno pogoršavaju i zahtevaju zbrinjavanje u ustanovi tercijernog nivoa.

- To znači da kovid bolnica u Kruševcu dobija najteže pacijente iz svih kovid bolnica u pripadajućem regionu i posle različitog trajanja ove bolesti, a po pravilu u uznapredovalom stadijumu i najtežoj formi - navodi on.

Kako kaže, smrtnost ovakvih pacijenata je svuda u Srbiji i u svetu jako visoka, tako da lečeći veliki broj pacijenata, kovid bolnica u Kruševcu ima i određen broj onih koji izgube bitku sa ovom opakom bolešću.

- Pažlјivo smo analizirali sve aspekte lečenja i nege preminulih pacijenata i nema nikakvih razlika u njihovom tretmanu u bolnici u Kruševcu ili u bilo kom drugom kovid centru koji zbrinjava ovakve pacijente širom sveta - ističe direktor Cvetanović.

Podsetimo, Kovid bolnica u Kruševcu došla je u žižu interesovanja kada je pacijentkinja S. B. (68) iz Sokobanje 7. septembra skočila sa trećeg sprata ove zdravstvene ustanove i na mestu ostala mrtva. Tim povodom obratili smo se direktoru koji je naveo za Telegraf.rs da je to događaj koji je potresao sve zaposlene u bolnici.

- Još jednom, naše iskreno saučešće porodici. Radilo se o pacijentkinji koja je toga dana imala stabilne parametre vezane za lečenje korona virusa, bez prethodnog psihijatrijskog oboljenja. Istraga nadležnih organa je pokazala da se radi o samoubistvu - objasnio je on.

Posle ove vesti iz kruševačke kovid bolnice, dogodio se još jedan incident - sredstvo za dezinfekciju dospelo je u respiratore dva pacijenta propustom osoblja zaduženog za ispiranje posuda u kojima se priprema ovlaživač kiseonika.

Na pitanje da li je incident sa sredstvom za dezinfekciju dobio epilog, dr odgovara:

- Preduzete su sve mere, posle ovog događaja obavljen je i inspekcijski nadzor, a serija sporne destilovane vode je bačena, tj. zamenjena novom. Nikakvih posledica po pacijente nije bilo.

Video: Ovo je nova kovid bolnica u Kruševcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćuprija

    16. septembar 2021 | 16:48

    Teško onom ko ode tamo, za sve im je odgovor PROTOKOL, a ljudi umiru samo tako, tuga živa

  • Firga

    16. septembar 2021 | 16:00

    Samo da Bog ne da da covek zavrsi tu izgleda!

  • Kaži

    16. septembar 2021 | 15:57

    Koliko vakcinisanih imaš na lečenju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA