≫ 

Plave lokne malenog Viktora osvajaju srce na prvi pogled: Ukrao je svu slavu tati, rukometašu Srbije

Iako ima samo sedam meseci, plavokosi Viktor je već pravi mali šarmer

  • 4
Vanja Ilić, Viktor

Foto: Privatna arhiva/Ustupljene fotografije

Maleni Viktor, čak i ako ga samo vidite na fotografijama, odmah vam osvoji srce. Plavokosi dečak sa neodoljivim kovrdžicama, u košulji i pantalonicama sa tregerima, pravi je mali šarmer. Viktor je sin bivšeg rukometaša Partizana, Vanje Ilića, koji trenutno igra u Francuskoj. Vanjin stariji brat, Nemanja, takođe je nekada igrao za Partizan, u isto vreme kad i Vanja. Ono što im je još zajedničko je to što obojica igraju za rukometnu reprezentaciju Srbije, a Nemanja, baš kao i Vanja, sada igra u Francuskoj. Okolnosti su se namestile tako da je Vanja, osim što je prošle godine po prvi put postao tata, 24 sata ranije postao i stric, jer je i Nemanja dobio prvenca, Matea.

Braća su u razmaku od nekoliko dana saznala da će postati očevi, a iako su lekari smatrali da će Viktor da se rodi prvi, to se, ipak, nije desilo.

- Na dan kada smo mi išli u bolnicu, Nemanja nam je poslao sliku bebe i tada je već uzbuđenje počelo. Očekivali smo da će se moja supruga Aleksandra prva poroditi, s obzirom na to da je termin Nemanjine supruge Dunje bio nedelju dana kasnije, ali Mateo je rešio da ispoštuje tradiciju i bude stariji od Viktora. Iako su nas zadržali tog dana u bolnici, Viktor je ipak odlučio da sačeka i da svako ima svoj dan za rođendan - kaže Vanja, koji i ove sezone igra za Šartr.

Kako kaže Vanja, prvo što ljudi komentarišu kada vide veselog bebana je njegova frizura koja pomalo podseća na crtanog junaka Džonija Brava.

Na tatu samo trepavice

 

- Kada uporedimo Viktorove i Aleksandrine slike kada je bila beba, teško se može pronaći razlika - kaže Vanja. Kako navodi, od njega je preslatki dečak nasledio samo trepavice. Bar za sada.

Viktor je, priča njegov otac, vesela i dobra beba.

- Voli da se smeje i oči mu se smeju, taj prizor je jednostavno neodoljiv. Neverovatno je kako brzo rastu i napreduju - priča Vanja. To što tata voli da pobeđuje, mogao bi da bude samo jedan od razloga za to što se sin zove Viktor. Ali nisu se time vodili, kaže. Imali su nekoliko opcija i do poslednjeg momenta se nije znalo. Zapravo, Vanja je znao da će sin biti Viktor, ali je trebalo da to i mama prihvati.

Kako za Telegraf.rs kaže Viktorova mama, Aleksandra, brzo su se navikli na život u Francuskoj. U gradu ima dosta parkova i prirode gde može da se šeta, što oni i inače vole da rade. Ove godine u rukometnoj ekipi ima dosta beba, tako da imaju i društvo.

- Trudimo se da kvalitetno provodimo vreme. Trenutno sam najviše usredsređena na Viktora. Dok je Vanja na treningu, dosta šetamo - priča Aleksandra koja je diplomirala stomatologiju. Kako kaže, njena diploma nije priznata u Francuskoj. Ipak, trenutno je pre svega mama, a trudi se da usput i usavrši jezik, pa kada dođe vreme za posao, pokušaće da nađe neko rešenje.

Voli ga kamera

 

Braća Viktor i Mateo su imala priliku da se druže u Srbiji preko leta. Lepo se slažu, komuniciraju nekim njihovim jezikom, odraslima nepoznatim, ali "deluje da je njima jako zanimljivo".

Na naše pitanje da li su razmišljali o manekenskoj karijeri plavokosog dečaka, Vanja kaže da ga to često pitaju.

- Voli ga kamera, a i on nju, to mu je na tatu. Ako se ukaže prava prilika, zašto da ne - kaže otac.

Video: Nekada najbolji rukometaš sveta, sada je nada za decu sa ozbiljnim zdravstvenim problemima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA