Iz ambulante u Sremskoj Mitrovici skinuta zabrana za pregled nevakcinisanih pacijenata

- Lični stav ne može biti stav ustanove - navodi se u saopštenju

Opšta bolnica sremska mitrovica

Foto: Obsm.rs, Facebook/Bora Konj

Nakon što je načelnik Službe za očne bolesti Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, doktor Dragan Martinović, na zid ambulante stavio obaveštenje da na pregled u ovu ambulantu mogu da uđu samo oni koji su vakcinisani protiv kovida, ili koji imaju negativan PCR ili antigenski test, digla se prava bura. Nekoliko sati kasnije, ovo obaveštenje je skinuto, potvrđeno je za RTS.

- Kada je reč o medijskom obraćanju, prema Statutu Opšte bolnice Sremska Mitrovica, izjave daje isključivo direktor ili lice koje direktor ovlasti. Lični stav ne može biti stav ustanove. Obaveštenja ne može niko dostavljati u svoje ime na uvid javnosti ukoliko nije odobreno i potpisano od strane direktora. Obaveštenje doktora Martinovića je uklonjeno, a direktor će, u skladu sa svojim ovlašćenjima, izreći opomenu - navodi se u odgovoru RTS-u.

Podsetimo da se na društvenim mrežama pojavila fotografija obaveštenja u kojem se ističe da pacijenti koji dolaze na oftalmološki pregled u očnu ambulantu moraju imati potvrdu o vakcini i revakcini, pi-si-ar test na koronavirus, ne stariji od 48 sati, ili brzi antigenski test.

U obaveštenju, koje je potpisao načelnik Službe za očne bolesti doktor Dragan Martinović, se navodi da je ta odluka doneta kako bi se zaštitilo zdravlje pacijenata i zaposlenih.

- Ovo je moja odluka, da bih zaštitio zdravlje pacijenata koji čekaju na pregled u čekaonici, zdravlje zaposlenih i svoje zdravlje od neodgovornih osoba koje ne žele da se vakcinišu. Uostalom, osobe koje ne žele da se vakcinišu se razumeju u vakcine bolje od svetskih naučnika, znaju sve o svetskoj zaveri, tako da se verovatno razumeju i u oftalmologiju - navodi se u obaveštenju koje je potpisao doktor Martinović.

"Da li sam ja dužan da umrem"

Prvo što nam je rekao doktor Martinović je da u obaveštenju ima nekoliko gramatičkih grešaka, koje, kaže, on ne bi napravio. Kako navodi, reakcije pacijenata na njegovu odluku su bile isključivo pozitivne i nije bilo onih koji su imali nešto protiv.

- Zašto bi iko imao nešto protiv? Da li sam ja dužan da se zarazim i umrem na poslu, u mojoj ordinaciji? - zapitao se kratko dr Martinović za Telegraf rekavši da je to sve što ima da kaže na tu temu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Bora

  Čovek je privatizovao ordinaciju. Kaže "u mojoj ordinaciji". Nije to tvoja ordinacija zemljače, već si ti tu samo zaposleno lice, koje ako mu se ne sviđa može da ode i oslobodi radno mesto boljem od sebe. Čak šta više, trebalo bi da mu daju otkaz po kratkom postupku.

  3
  0

  Podelite komentar

 • Sasa

  Samo da prodju izbori,svi ce te vi na obaveznu vakcinu....

  4
  10

  Podelite komentar

 • Sremac

  Zato te pošalje kod sebe u privatnu ambulantu. Tamo možeš i sa malarijom

  22
  1

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima