• 0

Obustavljene hladne operacije u Kliničkom centru u Nišu: "Anesteziolozi su nam rasuti"

Kapaciteti su prezauzeti

  • 0
Artroskopija operacija, hirurgija, hirurg, hiruška sala pacijent

Foto: Shutterstock

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Zoran Perišić izjavio je juče da je zbog porasta broja kovid pacijenata ta zdravstvena ustanova privremeno obustavila obavljanje elektivnih operacija poput ugradnje veštačkog kuka ili kolena. Perišić je rekao da zbog kovida u novoj zgradi UKC-a u Nišu nisu u funkciji redovnog rada peti sprat, četvrti, deo nultog i deo sprata minus jedan.

- Naši kapaciteti su prezauzeti. Anestezilozi su nam rasuti u kovid bolnici u Kruševcu, u novom Kliničkom centru, na Infektivnoj klinici, u šoku anestezije, a pored toga i svakodnevno na hitnim hirurškim operacijama - kazao je Perišić u jutarnjem programu TV Zona plus.

On je istakao da su resursi UKC-a ograničeni i da to nije kutija bez dna u koju možete da zagrabite i uzimate ljude.

- Dobro je što postoji kovid bolnica u Kruševcu, jer pokriva sve ono što bi mi morali da primimo. Mislim da i Niš treba da ima kovid bolnicu jer bi na taj način dodatno rasteretili naše kapacitete - izjavio je Perišić.

Prema njegovim rečima, na svim klinikama UKC-a Niš povremeno postoje proboji korone.

- Dogodi se da se inficira jedan pacijent, a zatim neko od osoblja i onda moramo da zaustavimo i da preispitamo ceo proces. Trudimo se da taj privid normalnosti održimo svuda, da svi rade u nekom obimu - istakao je Perišić.

Dodao je da su u proteklih dana na Ginekologiji porodjene četiri trudnice pozitivne na korona virus i da su sve već otišle kući.

Perišić je apelovao na građane da se vakcinišu, kako bi sačuvali svoje zdravlje, ali i da bi se smanjio pritisak na zdravstvene ustanove koje bi onda mogle da se više posvete pacijentima obolelim od drugih bolesti.

Video: Obišli smo operacione sale na VMA, tamo gde se operišu tumori i srčani bolesnici u doba korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima