Dr Đerlek: Očekuje se blago povećanje obolelih, bolnice su spremne da šire kapacitete

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek razgovarao sa direktorima više od 15 bolnica u kojima se smeštaju kovid pacijenti

  • 9
Vakcinacija protiv korona virusa

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek obilazi danas zdravstvene ustanove u Kragujevcu i Valjevu gde razgovara sa direktorima regionalnih bolnica u kojima se smeštaju kovid pacijenti. Đerlek je održao sastanke, na kojima je konstatovano da se očekuje blago povećanje obolelih, ali da je situacija pod kontrolom. 

Đerlek po nalogu ministra zdravlja Zlatibora Lončara obilazi Univerzitetski klinički centar Kragujevac u kojem je odražn sastanak sa direktorima opštih bolnica u kovid sistemu sa teritorije Šumadije i jugozapadne Srbije - Jagodina, Paraćin, Smederevska Palanka, Kraljevo, Požarevac, Kruševac, Užice, Novi Pazar. Drugi sastanak je u Valjevu sa direktorima bolnica u Čačku, Gornjem Milanovcu, Šapcu, Loznici, Priboju i Prijepolju.

- Teme oba sastanka su trenutno stanje u opštim bolnicama, broj pacijenata, njihova klinička slika, da li imaju dovoljno potrebnih srestava i uslova za lečenje kovid pozitivnih pacijenata, radna disciplina, pružanje zdravstvene zaštite pacijentima koji ne boluju od kovida, unapređenje zdravstvenog sistema u ovom delu Srbije. Trenutno je u svim bolnicama stanje pod kontrolom, prati se na dnevnom nivou, očekuje se blago povećanje novoobolelih, ali je bitno da su zdravstvene ustanove potpuno spremne i za proširenje kapaciteta ako bude potrebe, kao i da imaju sve uslove za lečenje kovid pacijenata - rekao je Đerlek za Telegraf.rs.

Dodaje da je insistirao na vakcinaciji zdravstvenih radnika posebno, ali i nemedicinskih koji rade u zdravstvenim ustanovama.

- Cilj Ministarstva zdravlja je da razgovaramo što više na terenu, obilazeći bolnice sa pacijentima kako bi se detaljnije uverili koliko su zadovoljni kvalitetom pruženih zdravstvenih usluga - rekao je dr Đerlek.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delta odred

    22. septembar 2021 | 13:45

    Vidoviti Djevrek.

  • Mile

    22. septembar 2021 | 14:30

    Bas kazu da im je pukla plandemija ,samo slep ne vidi da sve izmisljaju kakva crna pandemija smrtnost manja nego od gripa a gde je grip?

  • Boža zemunac

    22. septembar 2021 | 14:23

    Dugo te nema, proroče i vidovnjače.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA