Preminuo mali Bogdan Gicović: "Odlazi kao vitez, šampion, kao dečak koji je Boga uvek nosio u svom srcu"

Bogdan je rođen 2015. godine i bolovao je od tumora u maloj karlici - Rabdimiosarkoma

  • 31
Bogdan Gicović

Foto: Telegraf

Bogdan Gicović (6), koji je bolovao od tumora, preminuo je danas, objavili su na Fejsbuk profilu ovu tužnu vest članovi njegove porodice.

"Nakon tri godine, dva meseca i sedam dana surove borbe sa nepobedivom bolešću, naš Boba danas je preminuo... Slomljenih srca, ponosni na njega, zahvalni Bogu što smo ga imali, vodili smo rat do poslednjeg daha i bili uz njega do poslednjeg časa", napisao je Bogdanov otac i dodao:

"Odlazi kao vitez, šampion, kao dečak koji je Boga uvek nosio u svom srcu i čije je ime nosio u svom imenu. Hvala svima što ste bili uz nas i uz Bobu. Hvala što ste pomagali,molili se i delili sa nama i dobro i loše. Srešćemo ga opet svi, na nekom lepšem mestu i u neko bolje vreme. AMIN".

Vest o Bogdanovoj smrti mnoge je zatekla i ostavila u neverici, što se vidi na komentarima koje su ljudi ostavljali na ovu objavu.

Podsećamo, Bogdan je rođen 2015. godine i bolovao je od tumora u maloj karlici - Rabdimiosarkoma. Prošao je kroz pedeset i dva ciklusa hemioterapije, dvadeset i osam dana zračenja, kao i delimične operacije tumorske mase. Tačnije, od 18.07.2018. godine, Bogdan je prvih šest meseci proveo na Institutu za majku i dete, kada je prošao kroz pet ciklusa hemioterapije.

S obzirom na to da u tih prvih šest meseci nije mogla da se izvrši operacija tumorske mase, Bogdan je morao da nastavi lečenje u inostranstvu, tačnije na klinici Acibadem u Istanbulu. Na samom dolasku u Istanbul lekari su se borili za Bogdanov život. I u tom trenutku mu davali 10% da će da preživi. Užasno teški trenuci za roditelje. Tamo je proveo trinaest meseci, bez ijednog dolaska u Srbiju.

Četrdeset i četiri ciklusa hemioterapije, kao i kroz dvadeset osam dana zračenja, zajedno sa hemioterapijom, i operacije krajem decembra 2019. godine. Hemioterapije su u nekim momentima bile toliko jake da je Bogdan provodio i po dvadeset dana u bolnici. Ali njegovom snagom i željom za životom je prelazio prepreku po prepreku.

Nažalost, kroz sve te dane, mesece, porodica je doživela da Bogdan jedva čeka da primi hemoterapiju, jer kako je govorio: "Znam da kada primim hemioterapiju, brže ću ozdraviti i moći ću da idem kući u Srbiju".

A onda se desila i korona i Bogdan je morao da se vrati u Srbiju, gde je 05.05.2020. godine nstavio sa hemioterapijom na Institutu za majku i dete. Na CT snimku karlice u aprilu mesecu, saznaju da se tumorska masa nije mnogo smanjila u odnosu na poslednji CT snimak iz januara 2019. godine.

U septembru 2020. godine Bogdanova mama je saopštila da se tumor povukao i da je dečak uspeo da pobedi opaku bolest.

Međutim, usledio je preokret. Polovinom maja 2021. dečak je opet dobio bolove i tumor se vratio.

- Sećate se one radosti kada smo čuli da je Bogdanov tumor postao neaktivan i da se više neće vraćati. Bogdanovoj i našoj sreći nije bilo kraja. Polako smo se vraćali normalnom životu, i pripremali ga za predškolsko. Sve je bio bolji i bolji. A onda odjednom, polovinom maja, kreću neki čudni bolovi, da bi 19. maja uradili kontrolni magnet i doživeli šok. Tumor se aktivirao i viđene su metastaze na levom plućnom krilu - saopštila je tada dečakova majka.

Od tog trenutka kreću intenzivni bolovi iz dana u dan.

- Tumor mu je do danas porastao od zadnjeg magneta i udario u gluteulni mišić i rektum. Bogdan je trenutno u Istanbulu u Liv Hospital-u i kreće u najtežu životnu bitku. Posle PET skenera, priključena mu je hemoterapija kako bi tumor zaustavio sa rastom. Nismo imali vremena za čekanje i ovde se nalazi samo zbog te terapije. Terapija je izuzetno jaka i trajaće 7 dana, a nakon toga 21 dan praćenja.

Nažalost, maleni Bogdan nije uspeo da se izbori sa opakom bolešću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žile

    22. septembar 2021 | 20:01

    Večna ti slava anđele.

  • Žerac LeCZ

    22. septembar 2021 | 20:28

    Nebeski kop je dobio jednog anđela. Počivaj u miru Delijo, odmori svoju izmučenu dušu. Saučešće porodici.

  • Jovan

    22. septembar 2021 | 20:04

    Tuga,tuga do neba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA