≫ 

Dr Mile je najsrećniji čovek ovog dela Srbije: Osvajao razna putovanja, sad dobio najneobičniju nagradu

Hadži Milivoje Vuković, lekar u penziji iz Bogatića, učestvovao je u brojnim nagradnim igrama, a sreća ga nikad nije napuštala

  • 0
Doktor Hadži Milivoje Vuković tele nagrada

Foto-ilustracija: Dragan Grujić

Ime penzionisanog lekara Hadži Milivoja Vukovića je nebrojeno puta objavljeno u spiskovima dobitnika različitih nagradnih igara, zbog čega važi za najsrećnijeg Mačvanina. Poslednji put se dobitku radovao juče, na izložbi krava i ovaca u Bogatiću, kada je dobio žensko tele simentalske rase, teško oko 200 kilograma i vredno 590 evra.

Svi koji su prisustvovali izložbi imali su šansu da okušaju sreću u nagradnoj igri tako što će u kutiju ubaciti papirić sa svojim imenom i čekati kraj izložbe, pa se možda i vratiti kući sa vrednom nagradom.

Kada je obavljeno izvlačenje i zvanični komentator pročitao ime dr Hadži Milivoja, mnogi su prokomentarisali: "Doktora baš hoće".

Putovanja na svetsko i evropsko prvenstvo

 

Doktor Mile ne može da se priseti svih nagrada iz nagradnih igara u kojima učestvuje još od studentskih dana u Sarajevu i ne krije sreću što ga fortuna u stopu prati i sada kada uživa u penziji.

- Uvek sam igrao verujući da će neka nagrada da naleti, a kasnije se ispostavilo da me malo nagrada zaobišlo. Bilo to svakakvih nagrada, i vrednih i manje vrednih. One koje se naročito pamte su putovanja na Svetsko prvenstvo u fudbalu i Evropsko prvenstvo u košarci. Često sam samo seckajući kupone osvajao i turističke aranžmane u zemlji i inostranstvu - priseća se Vuković.

Najneobičnija nagrada - tele

 

Tele je najneobičnija nagrada koju je ikada dobio i jedina bez koje je ostao istog trena.

- Poznaju me ljudi i znaju da nemam gde da gajim tele, pa su odmah pitali pošto ću ga prodati. Prvi je prišao Miroslav Ivantić i ja mu kažem da za tele tražim 300 evra. Izvadio je 200 evra u dinarima i rekao da sačekam koji minut da donese još 100. U međuvremenu mi je prišao drugi kupac i ponudio 400 evra, ali nisam hteo da prevarim prvog kupca - priča doktor Mile.

Doktor Hadži Milivoje Vuković tele nagrada

Foto-ilustracija: Dragan Grujić

Osim što se vratio kući sa 300 evra u džepu, doktoru Miletu je još zanimljivije bilo kada mu je domaćin, nakon što je isplatio tele, rekao kako je to životinja iz njegove štale i da ga je teška srca prodao organizatorima izložbe koji su želeli da bude glavna nagrada u nagradnoj igri na izložbi.

- Neki su mi posle rekli da sam mogao da dobijem više, ali šta ću kad se ne razumem u cene stoke. Ja se provozao biciklom do stočne pijace i osvojio 300 evra, a Miroslav je vratio kući svoje tele i još mu ostalo 290 evra. Važno je da su na kraju svi zadovoljni - kaže na kraju doktor Mile.

Video: Razbio kasicu prasicu i prošao bolje nego da je dobio 7 na Lotou

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA