≫ 

Snimak sa dodele Nagrada Braća Karić: Dobitnici su najhrabrije, najodvažnije i najhumanije ličnosti

Nagrade su de dobijale za naučni i istraživački rad, sport, kulturu i umetnost, ekonomiju, privredu i humnitarne aktivnosti

  • 0
Bogoljub i Milanka Karic Foto: ATA Images

Kao i svake godine, nagrada Fondacija Karić se uručuje laureatima koji su u različitim oblastima dali nemerljiv doprinos za Srbiju i društvo uopšte. Poštujući mere i preporuke vezane za korona virus, porodica Karić organizovala je pojedinačnu dodelu nagrade i uz kratak razgovor se zahvalila uvaženim dobitnicima na predanom radu i zalaganju, sa nadom da će ova nagrada biti barem mali podstrek za dalji trud i rad.

Za 24-u godinu dodeljivanja nagrada "Braća Karić" ovogodišnji dobitnici su:

- Za naučni i istraživački rad:

Nobelovac, akademik prof. dr Jevgenij Ivanovič Čazov za nemerljiv doprinos naučnoistraživačkom radu u oblasti kardiologije, kao i za ukupan naučni angažman u cilju razvoja medicinske naučne misli.

-Za sport:

Vladimir i Nikola Grbić - Za izvanredne rezulatate postignute u srpskoj, evropskoj i svetskoj odbojci i podizanju i očuvanju ugleda Srbije u svetu.

- Za kulturu i umetnost, laureati su:

Milutin Popović Zahar za vanredna kompozitorska ostvarenja u svim muzičkim žanrovima, jedinstven umetnički izraz, originalnost i maštovitost u oblikovanju muzičkih sadržaja i za trajan doprinos razvoju i promociji muzike u Srbiji i svetu.

Miodrag Krivokapić za izvanredna postignuća u jugoslovenskoj i srpskoj pozorišnoj, filmskoj i televizijskoj umetnosti, za jedinstven umetnički izraz i trajan doprinos razvoju i promociji dramske umetnosti i srpske kulture.

- Za ekonomiju, privredu i humnitarne aktivnosti:

Četna Gala Sina - Za odlučnost i istrajnost u borbi za emancipaciju žena, za podršku u sticanju obrazovanja i podsticaj finansijskom opismenjavanju na putu ostvarenja samostalnosti i nezavisnosti, za plemenitost i hrabrost u pomoći osvajanju slobode žena širom sveta.

Nagrađeni su najhrabriji, najodvažniji, najhumaniji, izuzetne ličnosti, posvećenici, neumorni stvaraoci, šampioni, vizionari neiscrpne životne snage i duha.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA