≫ 

"To nisu učenici naše škole": Direktor za Telegraf o stravičnoj tuči devojčica u Smederevskoj Palanci

Policija će utvrditi ko su učesnici tuče sa snimka, kaže direktor Miroslav Mihajlović

  • 10
Škola Smederevska Palanka devojčice tuča Foto: http://www.oshrs.edu.rs, Printskrin: Twitter/@JelenaOpacic4

Deca su se uvek igrala u dvorištu, nikada ranije se nije desilo ovako nešto, kaže za Telegraf.rs Miroslav Mihajlović, direktor OŠ "Heroj Radmila Šišković" u Smederevskoj Palanci, nakon snimka stravične tuče u dvorištu ove škole.

Dve tinejdžerke fizički su se obračunavale kao da su u bokserskom ringu - čupale su se, obarale na pod, šamarale, dok su njihovi vršnjaci sve to snimali, pa čak i navijali.

- Policija će utvrditi ko su deca sa snimka, ali to nisu učenici naše škole. Sproveli smo proceduru zaštitu učenika, učinili smo sve što je u našoj nadležnosti da se našim đacima ne dogodi ovako nešto - priča Mihajlović za naš portal.

Osnovna škola Foto: http://www.oshrs.edu.rs/

On dodaje da je školsko dvorište javna površina i da je ulaz građanima dozvoljen.

- Tu su veliko igralište, rukometno i košarkaško, i godinama unazad deca ulaze tu i kad škola ne radi, da se igraju - dodaje on.

Brutalan snimak tuče zgrozio je javnost. "Roditelji, društvo... Ja nemam adekvatnu reč kojom bi opisala ovo divljaštvo, nasilje nad bilo kim treba jednom za svagda sankcionisati i najoštrije kažnjavati", jedan je od komentara ispod snimka koji kruži društvenim mrežama.

Podsetimo, pre desetak dana, tačnije 16. septembra, stavično nasilje dogodilo se i u Maloj Krsni kod Smedereva, kada su dve učenice 8. razreda Osnovne škola Đura Jakšić pretukle i vređale trinaestogodišnju devojčicu. Ona je tom prilikom zadobila teške povrede i iščašenje vilice, zbog čega je mogla da jede samo na slamčicu.

Kako je njena majka Slavica D. ispričala za naš portal, devojčica je sada malo bolje, ali je psihički jako loše i ima košmare. Ovim povodom se oglasila i škola koju sve tri devojčice pohađaju. Direktorka je za Telegraf odgovorila da škola ima nultu toleranciju na nasilje i da je veoma ozbiljno shvatila ovaj slučaj koji se dogodio.

- Preduzimamo sve aktivnosti kako bismo pružili adekvatnu pomoć i podršku i učenicama i njihovim roditeljima, iako se incident desio van škole - navela je Slađana Ćirković, direktorka OŠ "Đura Jakšić" u Maloj Krsni.

Video: Zastrašujući snimak vršnjačkog nasilja u Barajevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neko

    28. septembar 2021 | 13:08

    Najgore od svega sto je ovako u vecina skola, ali se to ne snimi pa ljudi zive u zabludi kako je disciplina na visokom nivou...

  • Dno dna

    28. septembar 2021 | 14:26

    Roditelji su odgovorni za ponasanje dece i treba ih pronaci sve i kazniti a decu u popravni dom posto roditelji ne znaju da vaspitavaju decu..

  • lepi

    28. septembar 2021 | 13:06

    jezivo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA