≫ 

"U Nišu dramatično. Šta očekivati od naroda koji ide 10 koraka unazad kad im mačka pređe put, a uveče u crkvu"

Niš je treći na listi od 16 gradova koji imaju trocifreni broj zaraženih

Radmilo Janković Foto: Privatna arhiva

Sa 350 novih slučajeva obolelih u jednom danu, Niš je treći na listi od 16 gradova koji imaju trocifreni broj zaraženih.

- U državi u kojoj imate veliki deo stanovništva koji se vraća 10 koraka unazad kada mu crna mačka preće put, a posle bez bilo kakvih problema ide na večernju službu u crkvu, to je bilo za očekivati - kaže za RTS zamenik direktora Univerzitetskog Kliničkog centra u Nišu, prof. dr Radmilo Janković.

Ističe da je situacija dramatična, da na intenzivnoj nezi ima samo još dva slobodna kreveta. Upozorio je građane na opasnost koju nosi sa sobom odlazak na svadbe, te da sa takvih veselja na intenzivnoj nezi završi nekoliko pacijenata.

Video: Situacija je alarmantna: Ranđelović kaže da procenat pozitivnih raste

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boško

    29. septembar 2021 | 10:54

    Po jednoj stvari sam zapamtio ovog stručnjaka. Izjavio je da je korona najgora epidemija koja se ikad dogodila u Srbiji. Bio sam šokiran neznanjem, zato sam ga i zapamtio. Ako slučajno čita ove komentare: doktore, Srbija je 1914. u sred rata doživela epidemiju tifusa. Za manje od 6 meseci umrlo je POLA MILIONA Srba. Svaki treći lekar u Srbiji je umro. Naši preci se nisu plašili ni tifusa, ni rata ni gladi, zbog njih takvih mi danas postojimo. Verovatno se danas okreću u grobu gledajući ko nas danas "leči".

  • Miladin

    29. septembar 2021 | 11:26

    Ovaj Radimilo nista drugo i ne zna osim da vredja narod... Sramota za jednog lekara... Nisam cuo nijednog lekara da ovako vredja...

  • Dax

    29. septembar 2021 | 10:13

    Dokle će ovaj farmakolobista da nekažnjeno vređa narod?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA