≫ 

Devojčice iz Male Krsne izvinile se 13-godišnjakinji koju su mučki pretukle: Ona zbog traume ide na terapiju

Naloženo je i da će devojčice imati povremene razgovore u Centru za socijalni rad i da će pohađati radionice u školi

  • 25
Vršnjacko nasilje škola Mala Krsna majka Slavica Dimkovski Foto: Shutterstock, Privatna Arhiva, os-djjaksic.rs

Dve devojčice koje su mučki pretukle 13-godišnjakinju iz Male Krsne, danas su joj se izvinile na sastanku Tima za sprečavanje nasilja u OŠ "Đura Jakšić". To je za Telegraf potvrdila Slavica D., majka napadnute devojčice.

- Škola je učinila sve što je u njihovoj nadležnosti. Na sastanku su bili pripadnik policije, dve socijalne radnice, predstavnik Ministarstva prosvete i predstavnici škole. Jeste da je devojčicama rečeno da se izvine, ali je ipak dobro što je do toga došlo. Naloženo je i da će devojčice imati povremene razgovore u Centru za socijalni rad i da će pohađati radionice u školi - kaže Slavica.

Njena ćerka je, dodaje, i dalje psihički loše, zbog čega je krenula na psihoterapiju.

- Psihoterapeut nam je rekla da je doživela veliku traumu i da će biti potrebno puno vremena da se oporavi - priča Slavica.

Podsetimo, sve je počelo provokacijama i ružnim rečima, a onda su je te učenice sačekale posle škole i brutalno pretukle. Devojčica je pokušala da pobegne, ali su je sve vreme, putem od 300 metara, konstantno šutirale, čupale i polivale sokom. Zadobila je ičašćenje vilice, zbog čega i dalje pomalo jede na slamčicu, a nedavno se vratila u školu.

Video: Stravično vršnjačko nasilje u Novom Pazaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    29. septembar 2021 | 15:35

    Nema tu izvini, nego da se adekvatno kazne pocinioci. Aj sad svi da se ponasamo tako pa posle da se kao izvinjavamo. Kuda to vodi? U normali o ovakvim stvarima se ne raspravlja vec se primenjuje zakon.

  • Minaaa

    29. septembar 2021 | 15:38

    Pretukle devojčicu pa se izvinile ma dajte bre ovo je žalosno da prođe bez kazne hm ????

  • Radovan

    29. septembar 2021 | 15:34

    E pa ako su se izvinile, onda je sve sada sasvim u redu. Mir mir niko nije kriv...More kakvo izvinjenje, kazna i njima i roditelji da plate novcanu kaznu i troskove lecenja. Tek kad se zena pozalila novinama, onda su roditelji reagovali, a do tad su kulirali, hteli i sami da biju roditelje devojcice. To su te bahate i nasilnicke porodice, kojima je nasilje jedini recnik. Ako ga ne prave u svojoj kuci, jedni drugima, prave ga van kuce, drugim ljudima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA