"Pravo je vreme da steknem radnu naviku": Natalija (16) traži posao koji bi radila posle škole

Ova tinejdžerka radila je preko raspusta, a sada je odlučila da se zaposli i tokom školske godine

  • 4
Natalija Milosavljević, Čačak Foto: Privatna arhiva

Natalija Milosavljević (16) iz Čačka učenica je drugog razreda srednje škole, koja želi da vreme van školske klupe iskoristi produktivno, te je odlučila da nađe posao da, kako kaže, ne bi sedela kod kuće, a pritom zaradila džeparac i rasteretila roditelje.

"Bio bi mi potreban posao u toku školske godine. Idem u drugi razred srednje škole i imala bih slobodno vreme posle škole. Radila bih četiri-pet sati dnevno, kao ispomoć, ili slaganje robe", napisala je Natalija na jednoj Fejsbuk grupi.

Ne samo da je zahvaljujući upravo tom internet oglasu počela da dobija ponude, već su stigle i brojne pohvale korisnika društvenih mreža.

"Nata je predivna, kulturna, pametna i vaspitana devojčica", "Bravo, mila, naći ćeš, samo uporno, ništa nije sramota raditi", samo su neki od komentara Natalijinih sugrađana, a neki od njih primetili su da je i ranije, tokom raspusta, preko iste grupe tražila posao i istakli su da treba da bude "ponos i radost svima svojima".

- Preko raspusta sam takođe radila. Brala sam maline i čuvala sam jednog dečaka tri-četiri sata dnevno. Sada, tokom školske godine, treba mi posao koji je malo manje fizički naporan. Imala sam ponuda, ali nijedna nije bila neka koja bi doprinela mom razvitku ili sticanju iskustva. Takođe su mi predlagali da držim časove deci, što bih radila, ali mislim da ni iz jednog predmeta nemam dovoljno znanja koje bih nekom prenela - priča Natalija za Telegraf.

Kako objašnjava, radila bi na poslovima slaganja robe na rafovima, lepljenju etiketa ili pakovanju robe.

- Tražim posao jer želim da imam džeparac, da ne moram od roditelja da tražim za izlaske. Mislim da je pravo vreme da steknem radnu naviku i da radim nešto korisno i usput zaradim, umesto da samo sedim kod kuće. U školi sam u međusmenama, a i malo-malo pa idemo onlajn, tako da imam dosta lufta - dodaje.

Natalija napominje da se na traženje posla koji bi radila posle škole odlučila i jer smatra da je to "način da stekne iskustvo, nova poznanstva, ali i da napreduje i nauči se snalažljivosti".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    4. oktobar 2021 | 23:49

    Tako treba. Samo radi ali sto dalje odavde, sad dok si mlada izgradi zivot u nekoj normalnoj zemlji.

  • Naši

    5. oktobar 2021 | 07:25

    Radi oko svoje kuće poljoprivreda je budućnost i IT sektor, u gradu ako tražiš posao možeš ga dobiti samo kao starleta na muku svojih roditelja.

  • Naravno da je to lepo

    5. oktobar 2021 | 09:00

    sto trazi posao moj sin je u inostranstva slagao robu u samoposlugama do osamnaeste godine ustedeo za vozacku I auto tako je naucio da stedi sad radi u jakoj firmi zaradjuje dobro nema alkohola, droge cigareta ali zato putuje po svetu pa I sluzbeno je dugo svakih tri meseca letela za Malorku lepo je sto si se odlucila na to ouno srece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA