≫ 

Nastavlja se potraga za nestalom porodicom Đokić: "Ne znam da li je imao motiv da nestane, u šoku sam"

Porodica je poslednji put viđena 26. septembra

  • 16
Lidija Đokić, nestala porodica, Goran Đokić, Gordana Đokić Foto: Privatna arhiva

Policija intenzivno traga za Goranom Đokićem, njegovom suprugom Gordanom i dvadesetpetogodišnjom ćerkom Lidijom koji su nestali u nedelju na putu od sela Moravac, gde su bili kod Goranove majke, do Aleksinca gde žive. Iako su se u potragu uključila i helikopterska jedinica MUP, nikakvih tragova nema ni od porodice ni od vozila crnog folksvagen pasata, za čijim je upravljačem bio Goran kada su nestali.

Policija je ušla u stan Đokića, a sa njima su i Goranova majka Stojanka, i snaha Verica. Ispred zgrade je uplakan Goranov otac. Žandarmerija pretražuje Bovansko jezero.

Pre toga, policija je razgovarala sa njihovim prijateljima, ali za sada nema nikakvih informacija koje bi ukazale na to šta im se desilo. Među onima koji su dali izjavu ovim povodom je i Zoran Stojković, koji je sa Đokićima povezan kumovskim vezama, a radio je u njihovoj menjačnici do prošle godine.

- Radio sam kod njih od 2008. godine do 23. marta prošle godine, kada sam otišao u invalidsku penziju. Kum sam njegovom bratu, krstio sam njegove bratanice. Otkako sam otišao u penziju, ređe sam ih viđao. Kad bih silazio u grad, dva, tri puta mesečno, svraćao sam kod Gorana da vidim kako posao ide. Nikada se nije ni na šta žalio. Šokiran sam, bili su u Vrnjačkoj Banji na odmoru pet dana, posle toga se nismo videli. Isključeno je da negde ode, a da se ne javi. Išao je sa ćerkom i ženom na vikende, ali se uvek javljao. Ne znam da li je imao neki motiv da nestane, ne znam, u šoku sam. Apsolutno ne znam ništa, to je sve iznenađujuće za nas. Brinem, strahujem da im se nešto desilo, možda i ono najgore - kazao je Stojković.

- Do juče nisam znala da su nestali jer mi je sin rekao da su otišli na letovanje - rekla je za Telegraf.rs Stojanka Đokić.

Goranovoj majci je tek sinoć rečeno da su nestali

- Baka je u užasnom stanju, plače, pod sedativima je. Plače cele noći. Troje ljudi da nestane, to je strašno, da ne znamo šta im se desilo, nikakvih saznanja i dalje nemamo, policija je opet dolazila jutros, ali su nam rekli da i dalje tragaju - kaže Verica Đokić, Goranova snaja.

Podsećamo, nestanak Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25), prijavljen je juče, a u potragu za njima se u toku poslepodneva uključila i helikopterska jecinixa MUP Srbije.

Ova porodica je poslednji put viđena 26. septembra u selu Žitkovac, opština Aleksinac, odakle su se svojim vozilom "folksvagen pasat" crne boje aleksinačkih registarskih oznaka AL 028 AI, uputili ka Aleksincu.

Kako je kazala Verica Đokić, Goranova snaha, Đokići su u nedelju bili na ručku kod njegove majke u selu Moravac, nakog čega više nisu odgovarali na pozive.

- Snimila ih je kamera na perionici nadomak Aleksinca, njihov "pasat" prošao je tu u nedelju u 12.10. Ne znamo da li je uopšte stigao do stana, svetlo je gorelo, ali ono se pali automatski kad padne noć. Video sam da su poslednji put bili na viberu 26. i od tada im se gubi svaki trag. Do pre tri dana bili su u Vrnjačkoj Banji, imali su običaj da otputuju tako, ali su se uvek javljali. Ne znam šta da mislim, ovo se nikada ranije nije desilo, policija je uključena, videćemo šta će biti - kazao je Novica Aritonović, Gordanin brat.

Mada se u prvi mah smatralo da su Đokići možda otputovali, pregledom kamera je ustanovljeno da nisu izašli na auto-put pa policija pretražuje Aleksinac i okolinu. Poslednji put njihovo vozilo je viđeno u Žitkovcu gde ih je snimila nadzorna kamera na jednoj perionici.

Video: Nestala tročlana porodica: Policija istražuje misteriozan nestanak vlasnika menjačnice iz Aleksinca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    30. septembar 2021 | 11:10

    Išao kasno,verovatno umoran, treba pregledati put da nisu završili u reci, to se već dešavalo...strašno ako se to desilo

  • ???

    30. septembar 2021 | 11:34

    zasto ih ne lociraju po mobilnim tell.?

  • милорад

    30. septembar 2021 | 11:21

    Moguće da su negde u grčku na more pobogu ostavite ljude na miru nisu maloletnici da polazu racune gde idu pozz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA