≫ 

Ako ste primili ovu SMS poruku, javite se najbližem domu zdravlja

Vreme je za takozvanu buster dozu vakcine protiv korona virusa

  • 10
Poruka za vakcinaciju

Foto: Shutterstock, Telegraf.rs

Ako ste ovih dana dobili ovu SMS poruku znači da je došlo vreme da primite treću takozvanu buster dozu vakcine protiv korona virusa. Kako se navodi u SMS poruci eUprave, "Poštovani, radi očuvanja nivoa imuniteta protiv kovida 19 neophodno je da JMBG primi treću dozu vakcine, javite se najbližem domu zdravlja u najkraćem roku, eUprava." 

U Srbiji su dostupne četiri vakcine: nemačko-američka Fajzer, ruska Sputnjik V, kineska Sinofarm i britansko-švedska Astra Zeneka. Pored toga je moguće prijaviti se i za američku Moderna vakcinu, koja se u Srbiji očekuje uskoro.

Građani Srbije mogu da kombinuju vakcine. To znači da ako su, na primer, dobili prve dve doze Sinofarma, treći put mogu dobiti istu ili na licu mesta odabrati Fajzer, Sputnik ili AstraZeneka vakcinu. Kod tri tipa vakcina nema razlike između prve i druge komponente pa može da se primi bilo koja, dok se kao treća doza Sputnika prima isključivo prva komponenta vakcine.

Video: Kon o kovid propusnicama: Zakočeni smo, jer je odmah u startu rečeno da je to protiv Ustava!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA