Nastavlja se potraga za porodicom Đokić: "Rupa" od 2 sata buni policiju, otmica je jedna od mogućnosti

Tražimo ih kao da su nestali u istom sekundu. U jezeru ništa nije nađeno. Helikopteri su tražili da li je negde ostavljen automobil. Potraga se nastavlja, moramo da razrešimo slučaj, rekao je ministar Vulin

  • 4

Video: Policija pronašla auto nestale porodice Đokić u Tešici: Vozilo je spaljeno na nepristupačnom terenu

Za tročlanom porodicom Đokić iz Aleksinca i dalje se traga.

Vlasnik menjačnice Goran Đokić (57) se u nedelju sa suprugom Gordanom (56) i ćerkom Lidijom (25) vraćao iz sela Moravac, gde je bio u kući svoje majke.

Policija i žandarmerija za njima tragaju od srede, 29. septembra.

I jutros je nastavljena potraga za njima, a ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da je policija razgovarala sa svim članovima porodice, i da nikad nije bilo prijava o porodičnom nasilju.

- Svi policijski efektivi su uključeni, digli smo helikoptere, ronioci su uključeni, tražimo ih na sve strane. Proverili smo njihov stan, razgovarali sa svim članovima njihove porodice. Potraga se nastavlja. Oni su dobra porodica. Nije bilo prijava o porodičnom nasilju, nisu problematični ljudi... - istakao je Vulin.

On je zamolio sve koji imaju bilo kakvu informaciju o njihovom kretanju, posebno poslednjih dana, da jave policiji.

- Tražimo ih kao da su nestali u istom sekundu. U jezeru ništa nije nađeno. Helikopteri su tražili da li je negde ostavljen automobil. Potraga se nastavlja, moramo da razrešimo slučaj - dodao je ministar.

Govoreći o mogućnosti da je reč o otmici Vulin je rekao da je reč o dobrostojećoj porodici i da je to jedna od mogućnosti.

- Oni nikome nisu bili dužni, možda je njima neko budio dužan, ali ne postoji nikakav dokaz koji bi uputio na nekoga - dodao je ministar i napomenuo da ovakvi slučajevi pokazuju zašto zemlja treba da bude pokrivena kamerama.

Poslednji put viđeni kod Tešice

Kako javlja "Pink", oni se te noći nisu ka Aleksincu kretali uobičajenim putem, odnosno nisu skrenuli na prvoj raskrsnici, već su se zaputili kontraputem. Prema navodima ovog medija, poslednji put ih je uočila kamera u selu Tešice, koje je na nekih osam kilometara od Moravca, i to dva sata kasnije.

U tih 120 minuta se dogodila misterija. Prvo idu asfaltnim putem, prelaze na makadam, pa ponovo na asfalt. Ili su išli preko njiva, ili je vozilo stajalo. Kamere nisu posle i pre toga registrovale neko prateće vozilo. Pretpostavka je da su išli alternativnim putevima ka Nišu.

Podsetimo, porodica Đokić, Goran, Gordana i njihova ćerka Lidija (25) nestali su u nedelju posle ponoći kada su se iz Moravca vraćali ka svom stanu u Aleksincu. Negde između mesta Žitkovac i Aleksinac njima se izgubio svaki trag.

Od tada telefoni su im nedostupni, nema ih na mreži, njihov automobil crni "folksvagen pasat" nije pronađen. Jednostavno Đokići su nestali bez traga, uprkos opsežnoj potrazi koja traje već tri dana.

Video: Prošli smo putem kuda se kretala porodica Đokić pre nego što im se izgubio svaki trag

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo iskreno

    2. oktobar 2021 | 10:25

    Mozda se neko uvukao u auto i tako ih oteo

  • Tehnologija

    2. oktobar 2021 | 10:39

    Malo ukljucite i dronove, bolje se vidi dronom nego iz helikoptera. Blizi i detaljniji snimak daje, sto ste zapeli za helikopter

  • Тодорић

    2. oktobar 2021 | 11:18

    Да ли су рачуни у банци испражњени? Да ли су имали сефове,на послу и у кући? Код рођака? Да ли су негде нешто закопали,па узели,па запалили ауто? Могу ли се повезати са нестанком другог брачног пара,у вези рударења биткоина?Ако су сви оставили документа,што је НЕЛОГИЧНО И ОПАСНО,да ли су имали спремљена ДРУГА?Зашто је ћерка звала другарицу у сред ноћи?Да их није она превезла негде?По мени,ово је ПЛАНИРАНИ БЕГ ОД НЕЧЕГА,а кола је могао да вози било ко,и да запали било ко ко им је саучесник.Телефони сви угашени у исто време...да ли је у близини лоциран и неки непознат број? А можда њихов? Интересантан случај,баш...интелигентан.Висок и - ку.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA