≫ 

Da li je kovid bolnica u Novom Sadu bila poplavljena i zašto pacijenti piju flaširanu vodu? Imamo odgovore

- Normalan rad bolnice ni jednog trenutka nije prekinut - tvrde u Kliničkom centru Vojvodine

  • 8
Aleksandar Vucic, kovid bolnica u Novom Sadu Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Zdravstvene vlasti u Novom Sadu tvrde da u novootvorenoj kovid bolnici na Mišeluku nije bilo nikakvih poplava, da nemaju podrum koji je navodno više puta bio pod vodom, kao i da postoji dovoljno flaširane vode za piće za pacijente i zaposlene, te da nema potrebe da im rodbina dostavlja vodu. 

Prethodnih dana u medijima su se pojavile informacije da je podrum ove bolnice nekoliko puta od otvaranja pre nešto više od mesec dana bio pod vodom, te i da zbog neispravnosti vode za piće, "pacijenti piju flaširanu ili sa aparata, a da pošto nje nema dovoljno, rodbina mora da ih donosi zaposlenima".

- Nije istina da je bilo bilo kakvih poplava - rekla je kratko za Telegraf.rs prof. dr Edita Stokić, direktorka Kliničkog centra Vojvodine i uputila nas na press službu ove zdravstvene ustanove.

Kako nam je nezvanično rečeno u Kliničkom centru Vojvodine, ova bolnica ni nema podrum, a što se tiče vode za piće, ona se kao flaširana sve vreme obezbeđivala za pacijente.

Iz pres službe u Kliničkom centru Vojvodine Telegrafu su dostavili saopštenje u kojem se navodi da se od početka rada bolnice pacijentima i zaposlenima nabavlja flaširana i voda za piće iz aparata.

- Pored lečenja pacijenata, iz predostrožnosti potrebna je svakodnevna opreznost s obzirom na novi izgrađeni objekat Kovid bolnice na Mišeluku u vezi sa vodosnabdevanjem, elektroinstalacijama, gasnim instalacijama, energetskim snabdevanjem te se svakodnevno vrši nadzor nad istim u cilju sprečavanja svih neželjenih mogućih događaja - navodi se u ovom dopisu i dodaje:

- Redovno se vrši dezinfekcija, uz poštovanje svih higijenskih normativa, a tokom vikenda je rađeno i dodatno ispiranje celokupne vodovodne mreže. Normalan rad bolnice ni jednog trenutka nije prekinut, a od početka rada bolnice pacijentima i zaposlenima je omogućeno konzumiranje flaširane vode i vode za piće iz aparata.

Kovid bolnica na Mišeluku je otvorena 2. septembra. Grad Novi Sad je u ovu bolnicu, uključujući i vrednost parcela, uložio skoro 400 miliona dinara. Prostire se na 19.500 kvadrata.

Bolnica imati 220 kreveta na intezivnoj i 404 kreveta na poluintezivnoj nezi. U samoj bolnici su dve operacione sale, angio sala, dva rendgena, dva skenera, odeljenja sa ultrazvukom, endoskopija, laboratorija, pet ambulanti i osam dijaliznih mesta.

Nova kovid bolnica je jedina koja će imati banku krvi.

Video: Hala na Novosadskom sajmu adaptirana u kovid bolnicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    5. oktobar 2021 | 22:10

    Mama mi je ležala 12 dana i ni kap vode nije dobila već smo morali da donosimo sami kao i ostali pacijenti

  • Milos

    5. oktobar 2021 | 22:25

    U bolnici je tek juce stigla flasirana voda, sa cesme je neispravna od otrvaranja bolnice... osoblje nestrucno za svoj posao(mislim da su povukli sve zivo iz ostalih bolnica) tehnicari koji nisu medicinski rade njihov posao jel nema ljudstva...

  • T

    5. oktobar 2021 | 23:04

    Juce sam izasla iz te bolnice. Vode za nas nije bilo. Donosile su nam porodice pune kese flasirane vode,pa dmo mi koji imamo delili onima kojima rodbina nije mogla da donese. Obavestenje u kupatilu je da voda ne sme da se koristi ni za ruke. Jednu noc su nam iskljucili vodu u wc pa smo svi digli frku i vratili su je. Bolnica nema toplomer vec ga uzima od pacijenata i velo odeljenje meri temp. Nema osnovnih lekova vec delimo izmedju sebe. Mene su izbacili iz kreveta jer vise nije bilo mesta i stavili me na stolicu. Posle 6 sati sedenja dobila sam otpusnu listu i najzad otisla kuci. Hvala svim divnim sestrama koje su se zaista trudile za ostalo nemam lep komentar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA