≫ 

Lončar: Građani da odluče veruju li lekarima ili onima koji nisu ni prošli pored fakulteta

- Ako hoćemo da izađemo iz ovog problema, moramo da se vakcinišemo - istakao je ministar zdravlja

SEDNICA KRIZNOG STABA Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončarposetio je danas Zdravstveni centar Negotin i tom prilikom zamolio građane Srbije da odluče da li veruju lekarima ili onima koji nisu ni prošli pored fakulteta.

- Mislim da je to osnovno pitanje. Ako veruju, struka kaže - ako hoćemo da izađemo iz ovog problema, moramo da se vakcinišemo. Stvarno neću da ulazim u druge priče - precizirao je Lončar, prenosi RTS.

Ministar zdravlja ukazuje da smo došli smo do momenta kada mora da se donese odluka da li se veruje struci ili ljudima "koji nisu ni prošli pored fakulteta i koji apsolutno ništa ne znaju ni o vakcinama, ni o virusu ni o bilo čemu".

- Ipak su lekari ljudi kod kojih odete da se lečite. Ako znaju kako da vas leče, onda sigurno znaju i kako da dođete do toga da se ne razbolite i ne izgubite život - istakao je Lončar.

Lončar je posetio Negotin gde je Ministarstvo zdravlja uložilo 36 miliona dinara u najnoviji CT (ce-te) skener za tamošnju bolnicu.

Nabavljeni su i digitalni rendgen i dva sanitetska vozila. Raspisan je i konkurs za prijem u radni odnos pet lekara, a 14 medicinskih sestara će iz ugovornog preći u stalni radni odnos.

Video: Završena sednica Kriznog štaba: Brnabić saopštila da li će se uvoditi oštrije mere i ko je to tražio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draško®

    6. oktobar 2021 | 14:06

    Kad ce vakcine biti potpuno ispitane i 100% korisne da oni koji ih prime budu zasticeni potpuno, da ne zavrsavaju u bolnici od bolesti od koje su imunizovani i da se pri prijemu ne trazi potpis vec da neko primaocu garantuje za ono sto prima? Javite mi kad to bude zainteresovan sam i spreman da platim takvu vakcinu a ne meni neko da daje 3000 i kolko vec a da ne znam sta primam.

  • Дража

    6. oktobar 2021 | 13:32

    Лекарима верујемо, али не верујемо ТЕБИ!

  • Mare

    6. oktobar 2021 | 13:42

    Gradjani veruju lekarima sto se pojavljuju na tv-u.Dakle bas tim koji su prosli pored fakulteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA