Detonacije u čačanskoj "Slobodi" ostavile snažne posledice: Nakon 4 meseca bezbedno za radnike

Generalni direktor kompanije, inženjer Zoran Stefanović, objasnio je kako su stekli uslovi za bezbedan rad zaposlenih

  • 0
fabrika "Sloboda Foto: RINA

Posle dve eksplozije u proizvodnim pogonima najveće čačanske fabrike, juna ove godine, kompanija „Sloboda” obezbedila je uslove za bezbedan rad zaposlenih. To je u intervjuu za fabrički list „Slobode”, štampan povodom 6. oktobra, kad je kolektiv navršio 73 godine od osnivanja, istakao generalni direktor kompanije, inženjer Zoran Stefanović.

- Nemili događaji koji su nas zadesili 4. i 19. juna ostavili su snažne posledice na radi funkcionisanje kompanije „Sloboda”. Vanredne okolnosti u kojima smo se našli zahtevale su i vanredne mere u organizaciji poslovanja . Najvažnije od svega je da u ovim akcidentima nije bilo ljudskih žrtava. Nakon što su nadležne službe procenile da je situacija u kompaniji bezbedna , radnici su vraćeni na posao. Deo radnika je vraćen na posao 8. jula. Sticanjem bezbednosnih uslova odmah se krenulo u sanaciju nastale štete.

Na objektima koji su pretrpeli oštećenja krenulo se u zamenu stakala, zamenu i popravku stolarije, zamenu aluminijumskih prozora, osposobljavanje rolo segmentnih vrata, popravljanje ventilacionih vodova od klime , ugradnju leksana, sanaciju krova, popravku plafona i rigipsa na plafonu, zamenu stakala na krovu, postavljanje gromobranskih instalacija, malterisanje... Najveća oštećenja pretrpeli su objekti „Artiljerija” i „Zolja” - rekao je Stefanović.

- Postavili smo video nadzor-obezbeđenje na objektima gde je to bilo potrebno, a u narednom periodu obezbedićemo fizičko tehničko obezbeđenje kruga koje podrazumeva izradu ograde sa video nadzorom, protivpožarnim pojasom i sa termovizijskim kamerama. Takođe, kompanija je raspisala oglas za prijem osam službenika FTO - vatrogasaca. Menadžment kompanije obavio je razgovor sa svim kandidatima i doneta je odluuka o prijemu radnika.

Stefanović je takođe naglasio da četiri meseca nakon akcidenta mogu da kažu da je kompanija uspešno uspela da prevaziđe sve teškoće u kojima se našla.

- Stvoreni su adekvatni i bezbedni uslovi za rad zaposlenih. Proces rada u proizvodnom procesu u potpunosti uspostavljen i normalizovan. Uspeli smo da sačuvamo radna mesta i da zarade zaposlenima redovno isplaćujemo, bez kašnjenja i umanjenja. Ostvarenim prilivima obezbedili smo tekuću likvidnost za isplatu zarada i izmirenje obaveza prema dobavljačima i bankama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA