≫ 

Na Svetski dan mentalnog zdravlja ovo su skromne želje korisnika Sremčice

Valentino, Irena i Jošika otkrili svoje talente i pokazali šta znače snaga volje i upornost

  • 0

Širom sveta danas se obeležava Svetski dan mentalnog zdravlja, 10. oktobar, a na ovu temu poslednjih meseci dodatno je uticala pandemija korona virusa. Ustanova za decu i mlade "Sremčica" u svom video spotu skrenula je pažnju na talente među njihovim korisnicima i pozvali sve da prihvatimo jedni druge onakve kakvi jesmo.

- Pandemija korona virusa uticala je na mentalno zdravlje velikog broja ljudi, a posebno na osobe koje već žive sa mentalnim tegobama. Ipak, ima razloga za optimizam. Svi zajedno prihvatanjem jedni dugih onakvi kakvi jesmo, pružanjem podrške i pomoći lako možemo prevazići sve prepreke. Iako smo različiti, svi imamo želje i snove, a aktivnim radom, oni se mogu ostvariti. Podrži i ti osobe sa smetnjama u razvoju i mentalnim tegobama da svi budemo ravnopravni - poručila je direktorka te ustanove Marina Vidojević.

U toj ustanovi su smešteni jedan Valentino, jedna Irena, jedan Jošika. Razvijaju svoje talente, ljubav prema umetnosti, životinjama i životu. Imaju svoje snove. Vide sebe u Holivudu, na prvoj samostalnoj izložbi, među stadom ovaca i jednim konjem, o kojima bi brinuli.

Pred kamerama neki od njih su prikazali svoje umeće, poput Valentina, koji je glavni je glumac u fimu „Oaza“, srpskog kandidata za Oskara.

- Sanjam da jednoga dana odem u Holivud - poručuje 26-godišnji Valentino.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA