≫ 

Pet godina bez malog Radenka: Niko još nije kažnjen za njegovu preranu smrt

Trojici lekara na teret se stavlja teško delo protiv zdravlja ljudi, a prema navodima optužnice, oni su od 2. do 8. oktobra 2016. godine, u Loznici i Beogradu, iz nehata, primenili nepodoban način lečenja

  • 2
Radenko Nikodinović Foto: Nikola Tomić

Danas je tačno pet godina kako je na večni počinak ispraćen dečak Radenko Nikodinović (8) iz Kozjaka kod Loznice, koji je 4 dana ranije preminuo u Institutu za majku i dete u Beogradu od posledica gasne gangrene.

Za njegovu smrt još niko nije kažnjen. Pokrenut je postupak protiv trojice lekara - dr Dobrivoja Bojanića, ortopeda iz Opšte bolnice Loznica i dvojice doktora sa Instituta za majku i dete u Beogradu. Presuda bi trebalo da bude doneta oko Nove godine, a doktoru Bojanići koji ga je lečio u Loznici i kog porodica najviše krivi vraćena je u međuvremenu licenca za rad.

Dečak je 2. oktobra 2016. godine pao sa tobogana i slomio ruku. Roditelji su ga odveli u bolnicu "Dr Milenko Marin", gde ga je primio doktor Bojanić. Mališan je iste večeri dobio temperaturu i stanje mu se komplikovalo iz dana u dan, a kada je konačno prebačen u Beograd, bilo je prekasno.

Preminuo je od gasne gangrene 8. oktobra, samo šest dana kasnije.

- Krivim sebe. Moja jedina krivica je što nisam uspeo da spasim svoje dete, i to je teret koji ću nositi do kraja života. Lekari koji su prvog dana, u neposrednom razgovoru, jasno ukazivali na to da je načinjen niz propusta u lečenju u sudnici su iznosili potpuno suprotne tvrdnje.

A prema meni se odnose kao da nisam izgubio sina već nešto sasvim nevažno - govorio je neutešni otac Milan Nikodinović.

Svim lekarima se na teret stavlja teško delo protiv zdravlja ljudi, a prema navodima optužnice, oni su od 2. do 8. oktobra 2016. godine, u Loznici i Beogradu, iz nehata, primenili nepodoban način lečenja, čime su uzrokovali pogoršanje zdravstvenog stanja dečaka.

Video: Vreme ne leči rane i žal za gubitkom deteta: Ni posle 4 godine niko nije kriv za smrt Radenka (8)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Minaaa

    12. oktobar 2021 | 13:37

    Anđele lepi 😭 o doktorima šta reći?????

  • Milan

    12. oktobar 2021 | 16:56

    Srpsko pravosudje.. Nedaj boze nikom ovakvu tugu. Ali ja prravdu na sudu nebih trazio da sam na mestu ovog coveka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA