≫ 

Sutra mraz i sneg, pa preokret: Stiže nam pravo proleće, temperatura do 20 stepeni

Kako navodi meteorolog, posle nekoliko dana kiše, očekuje nas sušni period

  • 1
jesen

Foto: Pixabay/ Pexels

Veoma hladno vreme sa minimalnom temperaturom od 1 stepena i snegom na planinama očekuje nas sutra, prognoza je meteorologa Đorđa Đurića.

- Posle nekoliko kišnih dana, od sutra nas očekuje suvo vreme. Ono će se sigurno zadržati narednih 10 dana. Na severu zemlje će sutra biti sunčano, a u ostalim delovima Srbije se očekuje promenljivo oblačno. Na jugu i jugoistoku očekuje se kiša, a na planinama će pasti sneg - navodi Đurić za Telegraf.rs.

Kako kaže, minimalna temperatura kretaće se od 1 stepena na severozapadu do 7 na istoku zemlje.

- Maksimalna dnevna biće od 6 na jugu do 12 na severu, što su vrednosti ispod proseka za ovo doba godine - navodi naš sagovornik.

I u Beogradu će, ističe, sutra jutru biti vedro i veoma hladno.

- U toku dana će biti sunčano, posle podne promenljivo oblačno. Biće prohladno sa maksimalnom temperaturom do 11 stepeni - kaže Đurić.

Sunce, pa oblaci i hladno vreme zadržaće se u zemlji do kraja nedelje.

- U petak ujutru će biti uslova i za slab mraz, naročito pri tlu. Maksimalna temperatura u petak i u subotu će se kretati od 8 do 14 stepeni, a u nedelju od 10 do 16 - ističe on.

U sredu do 20 stepeni

 

Meteorolog napominje da će sve do sledeće nedelje temperature biti ispod proseka za ovo doba godine, dok će nas lepše vreme i više temperature prijatno iznenaditi naredne srede (20. oktobra).

- Sledeće sedmice će biti sunčano i znatno toplije tokom dana, ali uz hladna i maglovita jutra, pri čemu bi se magla u delovima grada i duže zadržavala tokom prepodneva. Maksimalna temperatura od sredine sledeće nedelje biće oko 20 stepeni - kaže meteorolog.

Đorđe Đurić

Meteorolog Đorđe Đurić / Foto: Facebook

U Beogradu će do kraja nedelje biti promenljivo oblačno i hladno. Maksimalna temperatura u petak i u subotu kretaće se od 11 do 13 stepeni.

- Imali smo do 5. oktobra letnje temperature, a onda smo spali na ispod 10 stepeni, dok je prosek 18 za ovaj period. Ipak, sledeće nedelje ćemo imati prosečne vrednosti za oktobar - kaže Đurić.

Video: Evo kako rastu ptičice u gnezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Kiki

    13. oktobar 2021 | 13:00

    Jel to onaj što najavi miholjsko leto. Jadna li si srbijo ako ovakve nazivamo stručnjacima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA