≫ 

Ruske vakcine nema svuda u Srbiji za 3. dozu: Lončar otkrio kada stižu nove količine

* Sputnjik V vakcine ima za primanje druge doze, ali ne i za prvu i trećuc * Danas stigao novi kontigent Fajzer vakcine

  • 20
Sputnjik V vakcina, korona virus Foto: Profimedia/Anna Zaikova / East2West News

U pojedinim gradovima u Srbiji nema ruske Sputnjik V vakcine, a građani bi hteli da baš nju izaberu za treću dozu. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar tim povodom rekao je za Telegraf.rs da bi nove količine ove vakcine trebalo da budu na raspolaganju za dan, dva.

- Treba da ih bude u narednih par dana - rekao je ministar Lončar odgovarajući na naše pitanje kada se očekuju nove količine Sputnjika V, pa dodao:

- Čeka se jedna analiza, odnosno reagensi iz Rusije. To je trebalo da stigne juče do kraja dana, nisam stigao da proverim. Čim to stigne, biće i ruske vakcine.

Lončar je  apelovao na građane da prime bilo koju drugu vakcinu, s obzirom na to da ćemo se protiv kovida vakcinisati na 6 meseci.

- Koja god da je na raspolaganju, primite. To je mnogo bolje nego da ne primite nijednu. Imaćemo uskoro i petu vrstu vakcine - rekao je Lončar, a radi se o Moderna vakcini.

Problem sa ruskom vakcinom za treću, a ponegde i za prvu dozu postoji u Kragujevcu, a nema je ni u Valjevu, u kojem je nestašica Sputnjika od kraja septembra. Za primanje druge doze je ima dovoljno.

Ruska vakcina protiv korona virusa Sputnjik V stigla je 30. decembra u Srbiju. Prvi kontigent dopremljen je u Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak u Beogradu, kojem je isporučeno prvih 2.400 doza.

Stigao novi kontigent Fajzer vakcina

U Srbiju je u četvrtak stigao novi kontingent Fajzer vakcina, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Reč je o redovonoj isporuci u okviru koje je u našu zemlju stiglo 121.680 doza te vakcine.

Video: Na Torlaku počela proizvodnja vakcina protiv koronavirusa: Izvršeno punjenje prve serije Sputnjika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ena

    15. oktobar 2021 | 07:23

    Pa zar naši ne proizvode rusku vakcinu.

  • Komsinica Cica

    15. oktobar 2021 | 08:17

    Moj muz treba da primi trecu dozu Ruske vakcine, rekli su da mora da dodje i da ceka da jos jedna osoba pojavi za Rusku. Jer kad se otvori, na dva se deli.. Ili da se odlucu za drugu...🤔

  • džuvegija

    15. oktobar 2021 | 08:10

    Daj šta daš, Sve je dobro . Samo da se pošten i kulturan narod dodatno vakciniše. Šta fali fajzerici?? Samo zasuči rukav druže i postani i ostani čovek a ne antivakser

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA