≫ 

Dr Elek: Opasnost po život Sofronijevića nije prošla, metak mu maltene prošao kroz plućno krilo

Srećko Sofronijević iz Zvečana ranjen je juče vatrenim oružjem na severu Kosova

  • 0
KOSOVO SOFRONIJEVIC RANJAVANJE Foto: Tanjug/Kancelarija za KIM

Direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek rekao je za Telegraf.rs da je zdravstveno stanje juče povređenog Srećka Sofronijevića, trenutno stabilno, ali da opasnost po njegov život nije prošla, zbog čega je smešten na odeljenje intenzivne nege.

- Svi pacijenti koji se nalaze u jedinici intenzivne nege imaju određenu dozu životne ugroženosti. Da je dobro, bio bi na odeljenju hirurgije, ne bi bio u jedinici intenzivne nege. Njemu je metak maltene prošao kroz desnu stranu plućnog krila. Nikada ne znamo kada se mogu javiti komplikacije, ni kakve one mogu biti - rekao je u izjavi za naš portal dodajući da je je noć proveo mirno, uz povišenu telesnu temperaturu, stabilnih vitalnih parametara: - Ali ne možemo da komentarišemo u kom će pravcu ići njegov oporavak.

U vezi sa povišenom telesnom temperaturom povređenog Sofronijevića, Elek je kazao da je reč o komplikaciji nastaloj nakon ranjavanja iz vatrenog oružja.

Elek je podsetio da je Sofronijeviću metak povredio desnu lopaticu, desno drugo rebro i izašao na prednju stranu vrata.

- Upucan je s leđa. Povređena mu je desna lopatica, polomljena je. Drugo desno rebro je takođe polomljeno. Povređeni su mu periferni krvni sudovi vrata i metak je gotovo izašao na prednju stranu vrata. On je hitno operisan kod nas, zaustavljeno je krvarenje i on je trenutno stabilnog zdravstvenog stanja, nalazi se u jedinici intenzivne nege, na 24-časovnom praćenju - kazao nam je.

Podsećanja radi, Srećko Sofronijević iz Zvečana ranjen je juče vatrenim oružjem od strane pripadnika specijalne kosovske policije.

U vezi sa drugom juče hospitalizovanom osobom, nakon nemira na severu Kosova, rekao nam je da je u njegovoj neposrednoj blizini eksplodirala šok-bomba, te da je zbog povrede grudnog koša zadržan na odeljenju hirurgije.

- Eksplodirala je u pravcu povređenog, na nekih pola metra od njega. Od eksplozije pacijent je odbijen. Udario je u tvrd predmet koji se nalazio pored. Ima tešku kontuziju grudnog koša. On se nalazi na odeljenju hirurgije. On je stabilno i osim bolova drugih simptoma nema. Nadamo se njegovom brzom oporavku - kazao je Elek dodajući da je takođe reč o mlađoj osobi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA