≫ 

Pušten u rad broj na koji možete prijaviti lekare koji vam savetuju da se ne vakcinišite

Građani lekare mogu prijaviti putem Viber aplikacije

  • 8
korona virus, koronavirus, bolnica, lekar

Foto: Tanjug/AP

Od danas je u funkciji broj 064/8811405 na koji građani putem VIBER aplikacije mogu da prijave lekare koji pacijentima ne preporučuju vakcinaciju, bez jasnog, opravdanog i konkretno navedenog medicinskog razloga, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. 

- Sve nepravilnosti koje budu dostavljene putem ovog broja biće procesuirane pred sudom časti Lekarske komore Srbije, odnosno biće podnete prijave za ugrožavanje života i zdravlja građana protiv navedenih lekara - navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja koje je još jednom pozvalo građane koji se do sada nisu vakcinisali da isto učine što pre, jer je to jedini način na koji se epidemija korona virusa može staviti pod potpunu kontrolu.

Kako je ministar zdravlja, Zlatibor Lončar, rekao danas, ubuduće kada vam lekar kaže da ne treba da se vakcinišete, Lekarska komora Srbije će pokrenuti proces zbog ugrožavanja javnog zdravlja.

- Juče sam imao sastanak sa direktorima i predstavnicima Srpskog lekarskog društva, sad posle ovoga nastavljam sa tim sastankom. Dogovorili smo se već da ubuduće kada vam neki lekar kaže da ne treba da se vakcinišete, Lekarska komora Srbije će pokrenuti proces, pokrenuće prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi. I ići će se na Sud časti, koji ima Lekarska komora Srbije, dakle, najverovatnije ćete izgubiti licencu. To je stav struke, to je odluka Lekarske komore Srbije. Podržavam tu odluku, ona je neminovna - rekao je ministar Lončar.

On je rekao i ako lekar ne bude želeo da potpiše ono što je umesno rekao pacijentu, odnosno svaetovao mu da se ne vakciniše, zbog toga će najverovatnije danas biti pušten u rad broj telefon na koji će građani moći da prijave takve lekare.

Ministar je kazao i da smatra da ćemo mi pre ili kasnije uvesti kovid propusnice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eeee

    14. oktobar 2021 | 12:20

    Ustanite lekari protiv fašizma!!!

  • Milance

    14. oktobar 2021 | 12:16

    Sloboda govora batooo.

  • Goran

    14. oktobar 2021 | 12:46

    Koje ludilo nema sanse da prijavim lekara ali sigorno postoji ko hoce tako da lekari treba samo da se prave ludi i kazu vas izbor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA