≫ 

Advokati na dva dana obustavljaju rad: Odluka važi za celu Srbiju

 ≫ 

Dvodnevna obustava rada svih advokata u Srbiji je iz protesta prema stavovima Građanskog odeljenja Vrhovnog kasacionog suda o naplati troškova obrade kredita, koje smatra spornim

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Nenad
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Ognjen

    16. oktobar 2021 | 19:35

    Podržavam protest jer zadnja odluka VKS uvodi pravnu nestabilnost i dovodi do poremećaja i primene zakona, odn, sudske prakse. To je nonsens jer su oni upravo tu da bi dovodili do ujednačavanja sudske prakse. Ovo je očigledan primer da su podlegli uticaju bankarskog lobija. Ne može se dva puta naplaćivati jedna vrsta usluge, tj. bankarskog troška. Bankari su upravo to učinili kroz kamatu i posebno kroz izmišljene "troškove obrade kredita". Na protestu 23. oktobra dolazimo i mi da vas podržimo.

  • MUJO

    16. oktobar 2021 | 18:44

    Brižni advokati brinu za narod.Vode oni računa samo za svoju preveliku zaradu.

  • FANTOM

    16. oktobar 2021 | 17:43

    Ja navijam za banke. Možeš misliti da me brane oni koji ne izdaju fiskalne račune za naplaćene tužbe klijenata bez obzira na krajnji ishod. Bankari složno, i da ove lezileboviće odbijete od kazana jer su se mnogo namnožili i popeli na grbaču gedžovana koji ne može živeti a da se do smrti nije tužakao. Uzeo si kredit, potpisao ugovore i bio upoznat sa politikom bankarstva, pa koji krivi sada hoćeš? Možda da uzimate kredite a da ne vraćate dobijena sredstva. E sada ponovo pripremite buđelare da isplatite advokate kao i izgibljene parnice. Svaka usluga se naplaćuje pa i pišanje i sranje kod baba Sere, zašto da vam bankari ne naplate svoje usluge!? Advokati, oslobodite narod od kriminalaca a ne pošten narod od novca zarad vaše pohlepe za njim izmišljajući čitajući između redova. Ne izluđujte već izluđeni narod koji nezna gde glavom udara. Ajmo bankari u falange i satrite ovu pošast koja preti praznim penkalom preko poštenog gedžovana i njegovog ničim izazvanog straha. Gedžo, čuvaj se, ovi te ne poznaju, oni hoće samo da se preko tebe nafatiraju a ti ćeš i dalje vraćati potpisane kredite. Ti si sa njima u samom startu u minusu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA