≫ 

Još 250.000 doza vakcine Sputnjik V stiglo u Srbiju

- Sputnjik V je odlična i kao "buster" vakcina, odnosno kao treća doza vakcine za građane koji su pre toga primili dve doze bilo koje vakcine - naveo je ministar Popović

  • 2
Sputnjik V, vakcina, korona virus

Foto: Miloš Perić

U Srbiju je u subotu uveče pristiglo još 250.000 doza vakcina Sputnjik V, saopštio je Nenad Popović, ministar u Vladi Srbije i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom.

Popović je precizirao da se radi o 100.000 doza komponente 1 i 150.000 doza komponente 2.

- Vakcine su u Srbiju dopremljene iz fabrike Generijum u Vladimirskoj oblasti - rekao je Popović.

On je istakao da ruska vakcina Sputnjik V ima potvrđenu efikasnost od preko 97 odsto.

- Sputnjik V je odlična i kao "buster" vakcina, odnosno kao treća doza vakcine za građane koji su pre toga primili dve doze bilo koje vakcine - naveo je Popović.

Prema rečima ministra Popovića, vakcine koje su sinoć pristigle u Srbiju, odmah su transportovane u Institut Torlak, odakle će u najkraćem roku biti distribuirane u centre za vakcinaciju širom Srbije.

U pojedinim gradovima u Srbiji nije bilo ruske Sputnjik V vakcine, a građani bi hteli da baš nju izaberu za treću dozu. Problem sa ruskom vakcinom za treću, a ponegde i za prvu dozu postoji u Kragujevcu, a nema je ni u Valjevu, u kojem je nestašica Sputnjika od kraja septembra.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar tim povodom rekao je 15. oktobra za Telegraf.rs da bi nove količine ove vakcine trebalo da budu na raspolaganju za dan, dva.

Lončar je apelovao na građane da prime bilo koju drugu vakcinu, s obzirom na to da ćemo se protiv kovida vakcinisati na šest meseci.

Video: Vučić: Sutra stiže još 130.000 doza ruske Sputnjik V vakcine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA