≫ 

Ugostitelji blokirali ulice Prištine: Protestuju zbog mera protiv korone

Smatraju da mere u borbi protiv pandemije kovid-19, ne treba da ograničavaju poslovne aktivnosti, već da stimulišu vakcinaciju stanovništva, kao jedino rešenje za izlazak iz krize

  • 4
Kosovska policija

Policija tzv. Kosova / Foto: Profimedia

Kosovski ugostitelji izašli su večeras automobilima na ulice Prištine u znak protesta zbog ovih antikovid mera, javila je Gazeta ekspres a prenosi kosovo-online.com.

Kako kažu, nisu zadovoljni obustavom muzike posle 21.30 sati, i tome se protive. Prema njihovim rečima, nije prvi put da Vlada tzv. Kosova sprovodi takve mere.

Taj model je, kako kažu, preuzet od predhodne vlade, i po njihovom mišljenju je besmislen i nefikasan.

Zahtevi ugostitelja su da se radi po opštinskim propisima, da muzika bude srazmerna novom rasporedu i da se ukine policijski čas.

Smatraju da mere u borbi protiv pandemije kovid-19, ne treba da ograničavaju poslovne aktivnosti, već da stimulišu vakcinaciju stanovništva, kao jedino rešenje za izlazak iz krize.

Po njihovom mišljenju, ako je ulazak u ugostiteljske objekte dozvoljen samo vakcinisanim i testiranim osobama, trebalo bi da rade u punom kapacitetu.

Shodno tome, pozvali su sve članove Udruženja ugostitelja da učestvuju na vanrednoj sednici Skupštine udruženja, u ponedeljak, 25.oktobra u Hotelu "Sirius", s početkom u 14 časova.

Učesnici večerašnje akcije blokirali su prištinske ulice svojim automobilima uz zvuke automobilskih sirena u znak protesta .

Video: Suzavci na ulicama Pariza: Oštri sukobi policije i građana zbog kovid propusnica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA