Kon: Medicinski deo štaba traži da kovid propusnice važe 24 sata, brojaćemo veći broj umrlih

On je rekao da pojedini nemiri i protesti koji se održavaju zbog uvedenih kovid propusnica, "uopšte nisu bitni u ovom trenutku"

  • 27
Predrag Kon Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Da bi se zaustavila epidemija, dve stvari moraju da idu paralelno - s jedne strane 24 sata kovid propusnice, a sa druge ubrzana vakcinacija, izjavio je danas epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

On je rekao da je činjenica da važenje kovid propusnica posle 22 sata "nije i neće moći da se pokaže dovoljnim" i istakao da bez ozbiljnih restriktivnijih mera nema naglog opadanja broja novoobolelih.

- Medicinski deo Kriznog štaba traži da kovid propusnice važe 24 sata i nema nikakve podele po tom pitanju, čitav medicinski deo to potpuno podržava - rekao je Kon za TV Tanjug.

On je rekao da pojedini nemiri i protesti koji se održavaju zbog uvedenih kovid propusnica, "uopšte nisu bitni u ovom trenutku".

- Moramo obezbediti našim zdravstvenim radnicima da mogu da rade, a u ovakvom tempu, oni su toliko zasuti da će biti propusta i nemogućnosti zakazivanja kašnjenja nekih non-kovid stanja. Imaćemo za posledicu da brojimo veći broj umrlih - naglasio je Kon.

Očekujemo da model rada u školama naredne nedelje bude kao do sada

- Model rada u školama naredne nedelje trebao bi da bude sproveden vrlo slično kao i do sada - izjavio je epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

On je rekao da roditelji ne prijavljuju školama zaraženu decu, ali i da to nije dovoljan razlog da bi moglo da se razmišlja da se škole potpuno prebace na onlajn nastavu.

Video: Dr Kon: Situacija je katastrofalna. Smrtnost posebno velika u septembru, neće bolji biti ni oktobar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA