Ombudsman pokrenuo kontrolu rada Centra za socijalni rad u Petrovcu na Mlavi zbog navoda o obljubi deteta

Sumnja se da je Slađan K. u više navrata obljubio svoju ćerku staru 12 godina

  • 0
Zoran Pašalić Slađan Bobi Krinulović Foto-montaža: Tanjug/Rade Prelić, Facebook

Zaštitnik građana saopštio je da je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih informacija da je otac iz okoline Petrovca na Mlavi više puta obljubio svoje maloletno dete, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad u tom gradu.

Zaštitnik građana od Centra za socijalni rad u Petrovcu na Mlavi traži da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o merama i aktivnostima koje je preduzeo u ovom slučaju i da ga izvesti da li je ranije bilo nekih prijava, saznanja ili sumnji o eventualnoj zloupotrebi, nasilju ili zanemarivanju ovog deteta ili druge dece iz te porodice.

Kako je saopšteno, Zaštitnik građana je iz medija saznao i da je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu odredio jednomesečni pritvor za oca iz okoline Petrovca na Mlavi.

Podsetimo, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu, odredio je jednomesečni pritvor za Slađana K. (49) iz okoline Petrovca na Mlavi, zbog sumnje da je obljubio svoju dvanaestogodišnju ćerku.

Nakon što je uhapšen, osumnjičeni je saslušan pred višim javnim tužiocem, u prisustvu branioca koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti.

Video: Zlostavljači ucenjuju decu, a njihove najgore pretnje na kraju se obistine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA