≫ 

Valjevo odustalo od Čvarkijade, ali njen tvorac nije: "Neće biti pevača, ali čvaraka hoće"

Slaven Batočanin poručuje da će Čvarkijadu sam održati u nedelju, na Svetog Luku

  • 7
Čvarci Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap

Savet zadužen za organizaciju Čvarkijade doneo je oduku da ove godine, s obzirom na epidemiološku situaciju, grad ne učestvuje u organizaciji ove manifestacije, piše "Vamedia.info". Međutim, Slaven Batočanin, idejni tvorac ove manifestacije, ne odustaje od Čvarkijade i za nedelju najavljuje bar deset oranija i prodajne tezge.

Dodatni razlog da manifestacija ne bude održana, po mišljenju članova Saveta, je i ranije doneta odluka Štaba za vanredne situacije u Valjevu kojom se zabranjuju javne manifestacije.

- To znači da grad neće finansirati ovu manifestaciju, neće dati logistiku takođe. Ja ostajem pri ranije rečenom, a to je da će Čvarkijada biti održana u nedelju na Svetog Luku. Doduše ja ne mogu da dovedem pevače i neće biti kao ranijih godina što se tog dela tiče, ali čvaraka će biti, kaže za Vamediu Slaven Batočanin.

Zbog loše epidemiološke situacije Čvarkijada nije održana ni prošle godine iako je Batočanin najavljivao desetak dana pred manifestaciju da će je ipak biti. Samu manifestaciju vezanu za duvan čvarke u Valjevu je pre 16 godina ustanovio Slaven Batočanin postavivši samo 4 oranije na kej Kolubare kod Belog mosta. Šta će biti ove godine ostaje da se vidi.

Video: Andrija Milošević o dijetalnoj veganskoj ishrani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ismail

    29. oktobar 2021 | 20:41

    Slaven se preziva Batoćanin. Njegovi preci potiču iz sela Batote nadomak Brusa, starinom su Zdravkovići. Za stanovnike Batota u Brusu i danas kažu da su Batoćani.

  • 🌞

    29. oktobar 2021 | 17:34

    Oće bit duvan čvaraka.?

  • Idemo na

    29. oktobar 2021 | 19:23

    cvarke salko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA