≫ 

Preminuo dečak (13) iz Sombora: Umro od plućne embolije, pre nekoliko nedelja imao koronu

I pored višestrukog reanimiranja nije bilo moguće izbeći najgori ishod

Dečak preminuo bolnica Kruševac Foto: Profimedia/Wavebreak

Dečak S. R. iz Sombora star 13 godina preminuo je u dispanzeru bolnice u ovom gradu, a sumnja se da je smrt usledila kao posledica korona virusa.

Njemu je pozlilo u dečijem dispanzeru Doma zdravlja Dr Đorđe Lazić. Reagovala je služba hitne pomoći, pacijent je za nekoliko minuta bio transportovan u kovid odeljenja OB Dr Radivoj Simonović, gde međutim, i pored višestrukog reanimiranja nije bilo moguće izbeći najgori ishod, piše portal Soinfo.

Kako prenose, uzrok smrti je plućna embolija, koja se definiše kao opstrukcija (začepljenje) jedne ili više plućnih arterija.

Dečaku je pre nekoliko nedelja potvrđen korona virus. On je najmlađa žrtva pandemije u Somboru.

Video: Dr Kon: Situacija je katastrofalna. Smrtnost posebno velika u septembru, neće bolji biti ni oktobar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maks

    30. oktobar 2021 | 00:03

    Čekajte, dete od 13 godina preminulo od začepljenja arterije? Dete od 13 godina? I krivite koronu a ne doktore koji nisu ispratili tok oporavka pacijenta i odradili potrebne analize? Najlakše je ograditi se i izvlaciti na koronu. Treba vam oduzeti licence.

  • Milan

    30. oktobar 2021 | 00:16

    Da se predstavim kao doktor? Koliko je takvih bilo? Za 99% takvih svi misle da lazu,a 80% citajuci njihove komentare i jesu lazni doktori,to je lako uociti ako si iz te branse. Tako da vam ja necu to pisati pa ko veruje neka veruje ko ne,ne mora. Zelim vam samo par stvari reci,odnosno postaviti pitanje. Kazu najopasniji virus u istoriji covecanstva? Najzarazniji? Mora maske,distanca,do juce rukavice,peri ruke,alkohol,sto cuda? Koliko vas u Srbiji ima mozak? Na zalost ocigledno ima jako malo inteligentnih,na zalost!!!! Ako je tako kako oni kazu,kako je moguce da na tako zarazan virus mnogi koji dane provode u istoj prostoriji,spavaju u istom krevetu,disu jedan drugom u lice,koriste iste stvari se ne zarazi? Kako? Takvih slucajeva je na stotine hiljada! Muz ima,zena nema ili obrnuto,deca imaju roditelji nemaju,babe imaju,dede nemaju ili obrnuto i da ne idem dalje!!!! Kako ako je toliko opasan i zarazan? Zapitali ste se nekada? Zasto nam je bilo zabranjeno da idemo na ulice da setamo u odredjeno vreme? A posle dozvoljeno da se guzvamo u prodavnicama? Zasto je preporuka bila da se napolju nose maske,onako izmedju redova,stodljivo? Zasto 80% zarazeni koronom osecaju gorcinu u ustima,neki toliko jaku da povracaju od iste? Da,to je simptom koji ne sme da se spominje i provlaci kroz medije! Kao sto rekoh,ko hoce da veruje neka veruje,ko nece,ne mora. Ovo nije nikakav virus,sto bi se reklo nema ni V od virusa! Ovo je otrov koji je u vazduhu koji razara organizam,pluca,zgrusava krv! Zato dragi moji disemo jedni drugima u face,soavamo u istim krevetima,sobama a ne zarazimo jedni druge,zato jer nije virus!!!! Ko ga ima u porodici,bili su zajedno na mestu u vreme kada je koncentracija bila velika,ostali ako nisu sa njima bili napolju u to vreme su bezbedni! E to vam je dragi moji i jedini razlog sto SZO NE DOZVOLJAVA DA SW RADE OBDUKCIJE!!!! Da se ne bi otkrilo sta se desava u organizmu da se ne bi otkrili da nema virusa da su to otrovi jer ako se otkrije,propada ono za sta je i sve ovo pocelo,propada vakcinacija,vakcine!!!!! Bilo kako bilo,veeme ce vam sve pokazati. A vi dragi moji,i dalje perite ruke jer su vam izlozene na vazduhu,a napolju kada idete,stavite maske....

  • Dr

    29. oktobar 2021 | 22:31

    Samo kratko i jasno, ništa o tome dali je dete imalo neku pridruženu bolest, dal se javilo na vreme ili su čekali poslednji momenat da ga odvedu kod lekara, strašno koliko se stvari krije i koliko se šturo priča o preminulima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA