≫ 

Ujutru magla, popodne sunce, ali i vetar: Temperatura u Srbiji danas do 19 stepeni

U Beogradu će biti sunčano i vetrovito, sa umerenim, kratkotrajno i jakim jugoistočnim vetrom

  • 0
vetar NOVI SAD vetrovito VREME hladno, vremenska prognoza Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Na jugu i zapadu Srbije ovog jutra mestimična magla, koja će se po pojedinim kotlinama zadržati i tokom prepodneva. U toku dana u većem delu zemlje se očekuje sunčano vreme, osim u Timočkoj Krajini, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab, u košavskom području umeren i jak jugoistočni, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Jutarnja temperatura od minus dva stepena na jugu Srbije, do 13 stepeni na jugu Banata, najviša dnevna od 14 do 19 stepeni.

vremenska prognoza, prognoza vremena Printscreen: RHMZ

U Beogradu će biti sunčano i vetrovito, sa umerenim, kratkotrajno i jakim jugoistočnim vetrom.

Jutarnja temperatura kretaće se od šest do devet, najviša dnevna biće oko 18 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u ponedeljak ujutru na jugu i zapadu očekuje se mestimična magla. U toku dana u većem delu zemlje biće pretežno sunčano, samo u Timočkoj Krajini umereno oblačno. U košavskom području vetrovito sa umerenim i jakim, na jugu Banata i olujnim jugoistočnim vetrom. Uveče postepeno naoblačenje sa zapada, tokom noći kiša.

U utorak oblačno, vetrovito i malo hladnije s kišom. Duvaće umeren i jak, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno i olujni, južni i jugoistočni vetar. Posle podne prestanak padavina, zatim i delimično razvedravanje, a vetar će biti u skretanju na zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju.

U sredu umereno do potpuno oblačno, pre podne suvo, po podne ponede s kišom, krajem dana na jugu Banata ponovo jačanje jugoistočnog vetra. Zatim do kraja perioda pretežno oblačno s čestom pojavom kiše, a u četvrtak i vetrovito sa umerenim i jakim, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno i olujnim južnim i jugoistočnim vetrom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA