≫ 

Teška nesreća u Pirotu: Sudarili se voz i automobil, vozač pokušavao da prođe ispod rampe

Vozač automobila zadobio je povrede

  • 3

U Pirotu se na pružnom prelazu Krupačka kapija danas dogodio udes, kada je na automobil marke "hjundai" naleteo putnički voz koji je saobraćao na relaciji Pirot-Dimitrovgrad.

Kako je Tanjugu rečeno na licu mesta, vozač automobila, na sreću, prošao je sa lakšim povredama, a uviđaj i istraga koja će rasvetliti sve detalje pod kojima je došlo do udesa je u toku.

Saobraćaj na pruzi Pirot-Dimitrovgrad, trenutno je, zbog vršenja policijskog uviđaja, u prekidu.

Pirot voz automobil olupina nesreća Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

- Na putnom prelazu između Pirota i Sukova, dogodila se nesreća kada je putnički voz naleteo na automobil marke „Hjundai“, koji je pokušavao da se provuče između spuštenih branika, i pređe prugu dok su rampe bile spuštene. Srećom, prema prvim informacijama sa mesta nesreće, vozač drumskog automobila je lakše povređen, iako se ovakvi udesi najčešće završavaju tragično. Ovo je još jedna u nizu nesreća, na koje je „Infrastruktura železnice Srbije“ više puta upozoravala, kada do udesa dolazi zbog nepažljive, neodgovorne ili bahate vožnje vozača drumskih vozila - kazali su iz preduzeža IŽS („Infrastruktura železnice Srbije“ ).

Putni prelaz na kome se dogodila nesreća obezbeđen je polubranicima, sa svetlosnim saobraćajnim znacima na putu. U trenutku nesreće uređaji putnog prelaza su bili ispravni i propisno radili, a polubranici su bili spušteni.

- Na drumskom vozilo naleteo je putnički voz koji je saobraćao iz Niša za Dimitrovgrad. Na mesto udesa izašli su MUP i Hitna pomoć, a železnički saobraćaj na ovom delu pruge Niš – Dimitrovgrad trenutno je u prekidu „Infrastruktura železnice Srbije“ još jednom upozorava i apeluje da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, jer se samo tako mogu sprečiti nesreće i sačuvati ljudski životi - dodaju u ovom železničkom preduzeću koje je zaduženo za infrastrukturu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma ajte molim vas

    31. oktobar 2021 | 12:54

    Nista ovo nije,kad izadje iz bolnice malo pregita i sprej bice kao nov i još jači pa opet pod voz

  • Lucy Ch

    31. oktobar 2021 | 11:04

    Ja uvek obraćam dobro pažnju na jačeg,po zakonima prirode a ne pravu i prvenstvu.

  • Neko

    31. oktobar 2021 | 11:06

    U nekoga udario

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA