≫ 

Patrijarh Porfirije dao krv: "Pomogli smo lekarima, naslednicima Svetog apostola Luke"

Patrijarh je sa ocem Milanom, nastojnikom hrama, u Parohijskom domu Hrama Svetog Jovana Vladimira u naselju Medaković dobrovoljno dao krv

  • 19
Patrijarh Porfirije dao krv Foto: Instagram/porfirije_patrijarh

Patrijarh Porfirije danas je učestvovao u akciji dobrovoljnog davanja krvi na punktu Zavoda za transfuziju pri hramu Svetog Jovana Vladimira.

Patrijarh Porfirije je na Instagramu napisao da je zajedno sa ocem Milanom, nastojnikom hrama, u Parohijskom domu Hrama Svetog Jovana Vladimira u naselju Medaković dao krv da bi, kako je naveo, "pomogli lekarima, naslednicima Svetog apostola Luke da iscele neku našu sestru ili brata".

- Bogu hvala otac Milan i ja smo zdravi, pa smo zajedno prvo služili svetu Liturgiju u crkvi Svetog Luke na Košutnjaku i prineli beskrvnu žrtvu za život sveta, a potom smo u Parohijskom domu hrama Svetog Jovana Vladimira u naselju Medaković, gde je punkt Zavoda za transfuziju, dali krv da bi smo pomogli lekarima, naslednicima Svetog apostola Luke da iscele neku našu sestru ili brata - naveo je patrijarh na Instagramu.

Video: Ovde je izneveren Bog, a posramljen čovek: Patrijarh Porfirije u Jasenovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA