≫ 

Zvanično potvrđeno: Doktor koji je propagirao Ivermektin smenjen sa funkcije u niškom UKC

Kolegijum je jutros doneo odluku da prof dr Bjelaković bude razrešen funkcije

prof.dr Bojko Bjelaković Printskrin: Youtube/Marina Kostic

Prof dr Bojko Bjelaković jedan od administratora vajber grupe „LNRE – Ivermektin preporuke“ razrešen je funkcije načelnika Odeljenja za karidologiju Klinike za pedijatriju UKC Niš.

Ovu informaciju zvanično je potvrdio i direktor niškog UKC prof dr Zoran Perišić.

- Mogu samo da potvrdim tu informaciju, kolegijum je jutros doneo odluku da prof dr Bjelaković bude razrešen funkcije načelnika jednog od odeljenja Klinike za pedijatriju – saopštio je Perišić. Međutim, prvi čovek niškog UKC nije želeo da navede razloge zbog čega je Bjelaković smenjen sa rukovodećeg mesta.

Mediji su preneli da je na Medicinskom fakultetu u Nišu održan sastanak Dekanskog kolegijuma na kojem je odlučeno da se pokrene pravna procedura povodom istupanja Bjelakovića a u vezi lečenja invermektinom. Ovu informaciju nije bilo moguće zvanično potvrditi jer se dekanica Medicinskog fakulteta Dobrila Stanković Đorđević nije javljala na mobilni telefon.

Bjelaković je jedan od članova organizacije „Lekari i roditelji za nauku i etiku“ koja preporučuje korišćenje veterinarskog preparata za lečenje obolelih od korona virusa. On je takođe jedan od potpisnika peticije protiv vakcinacije dece cepivom za Kovid 19.

Video: Pojačana kontrola: Smenjen načelnik saobraćajne policije PU Niš nakon smrti dva pešaka na trotoaru

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja patak

    1. novembar 2021 | 18:21

    Usudio se da misli drugacije to ovi ne prastaju

  • Somborac

    1. novembar 2021 | 19:25

    U nemačkoj, u hamburgu je bio jedan jako poznati doktor. Bio je od samog početka protiv preranog vakcinisanja. Još više protiv zatvaranja. Kažu mediji, da je alternativnom medicinom sa postojećim lekovima uspeo da izleči preko 500 kovid pacijenata. Od teških do lakših slučajeva. Nijedan smrtni slučaj. I onda je propagirao njegov način lečenja. Kraj priče je... Izgubio je doktorsku licencu i morao je da zatvori svoju ordinaciju. Nije odgovarao nemačkom kriznom štabu koje je potukao praktičnim delima. Ovo je totalna diktatura na svetskom nivou.

  • Bbn

    1. novembar 2021 | 18:15

    Hvala mu za sve zivote koje je spasio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA