Lončar o Viber grupi u kojoj se priča o leku ivermektin: "Država će reagovati"

Lek ivermektin se inače koristi za životinje

  • 20

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar oglasio se povodom zdravstvenih saveta koji se dele na Viber grupi, a u kojima se pominje lek za stoku Ivermektin.

On je izjavio da će država u narednim danima reagovati na savete koje pojedini zdravtsveni radnici dele na toj grupi na Viberu, a u kojima se promoviše upotreba leka Ivermektin, koji se nače koristi za životinje.

Prema njegovim rečima, ko god da su ti lekari i šta god da se dešava u njihovom mozgu, to po svim medicinskim pravilima ne sme da se dozvoli, prema tome država će reagovati u narednih par dana.

- Zamislite, vi ste lekar koji leči decu, a preporučujete lek koji nije registrovan i koji se koristi u veterini. Plašim se da je to onda jedno ozbiljno krivično delo, prema tome, ovo je ozbiljna država koja će uraditi svoj deo posla - zaključio je Lončar.

- Što se tiče tih lekara koji su preporučivali korišćenje leka Ivermektin, deo je već razrešen sa rukovodećih pozicija. Vi ćete i u narednim danima imati prilike da vidite kako ozbiljna država, kakva je Srbija, reaguje na takve stvari - dodao je Lončar.

Podsetimo, upravo to je bila tema u Jutarnjem programu TV Prve danas, a u studiju se odigrala burna rasprava između između lekarke i članice te viber grupe dr Slavice Aranđelović, koja promoviše upotrebu Ivermektina kao prevenciju protiv kovida-19, i direktora Doma zravlja Palilula Aleksandra Stojanovića i kardiologa Nebojše Tasića, koji su izjavili da bi ti lekrai morali krivično da odgovaraju.

Video: Lončar o epidemiološkoj situaciji: Nije dobro, još bolnica će ući u kovid sistem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar

    2. novembar 2021 | 11:54

    A da vi pre svega vratite ono ordenje koje ste dobili za sta? Za ove cifre umrlih i zarazenih. Posao niste obavili. Bolje bi bilo da istrazite dejstvo toga leka,ako su ga i ako ga neke zemlje koriste potrudite se malo sa tim ispitivanjima a ne samo da politicite.

  • miki🇷🇸

    2. novembar 2021 | 11:54

    Gde si Zlatibore?? Kako ide G Klasa??

  • Iver

    2. novembar 2021 | 11:46

    To sto kod nas nije registrovan govori o tome kakva smo drzava.Ljudi koji su izmislili lek su dobili Novelovu nagradu za isti.Klinike u inostranstvu na kojima se upotrebljava taj lek nemaku smrtnih slucajeva nemaju tezih klinickih slika.Lek mozete kupiti u apotekama izguglujte i kome treba pronadjite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA