≫ 

Vozač kog je udario voz kod Majura bio pijan: Provlačio se ispod rampe sa 1,22 promila alkohola

Nakon nesreće je prebačen na urgentni prijem šabačke bolnice

  • 1

Vozač "pežoa" (33) koji se jutros oko 3 sata sudario sa teretnim vozom u Majuru kod Šapca bio je u stanju teške alkolisanosti. Policija u Šapcu saopštila je da je upravljao vozilom sa 1,22 promila alkohola u organizmu, pa je protiv njega podneta prekršajna prijava po Zakon u bezbednosti saobraćaja.

Do sudara automobila i teretnog voza je došlo kada je "pežo" zaobišao spuštene polubranike na pružnom prelazu i od siline udara skrenuo, oborio železničku signalizaciju i zatim udario u ogradu dvorišta u blizini.

Vozač "pežoa" je sa povredama prebačen na urgentni prijem šabačke bolnice, dok je njegov suvozač (41) ostao nepovređen.

- Ovo je još jedna u nizu nesreća, na koje su „Srbija Kargo“ i „Infrastruktura železnice Srbije“ više puta upozoravali, kada do udesa dolazi zbog nepažljive, neodgovorne ili bahate vožnje vozača drumskih vozila. Putni prelaz na kome se dogodila nesreća obezbeđen je polubranicima, kao i video nadzorom. U trenutku nesreće uređaji putnog prelaza su bili ispravni i propisno radili, a polubranici su bili spušteni - saopšteno je iz "Srbija Kargo".

Teretna kompozicija je u svom sastavu imala 21 vagon tovaren glinicom i saobraćala je iz Brasine za Rumu. Na mesto udesa izašli su predstavnici MUP – a i zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja.

„Srbija Kargo“ još jednom upozorava i apeluje da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, jer se samo tako mogu sprečiti nesreće i sačuvati ljudski životi.

Podsećamo, slična nesreća se dogodila u subotu, u Pirotu kada je na pružnom prelazu Krupačka kapija na automobil marke "hjundai" naleteo putnički voz koji je saobraćao na relaciji Pirot-Dimitrovgrad.

Kako je Tanjugu rečeno na licu mesta, vozač automobila, na sreću, prošao je sa lakšim povredama, a uviđaj i istraga koja će rasvetliti sve detalje pod kojima je došlo do udesa je u toku.

Video: Teška nesreća u Pirotu: Auto naleteo na voz, spreda potpuno smrskan, vozač zadobio lakše povrede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zac

    2. novembar 2021 | 14:44

    Jedna dobra stara izreka ,budale se ne seju one same nicu,isti slucaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA