≫ 

Kako je izgledao zemljotres u Kragujevcu: Puklo kao eksplozija, čuo se huk, izgubila sam ravnotežu

Meštane Kragujevca i okolnih mesta najviše je uplašio gromoglasan zvuk koji je prethodio potresu

  • 2
Kragujevac zemljotres Foto: Shutterstock

Zemljotres koji je pogodio Kragujevac, jačine 4,1 stepen po Rihteru, mnoge je noćas uplašio ili prenuo iz sna. Mnogi Kragujevčani i meštani okolnih mesta proveli su besanu noć, a većina ističe da je potresu prethodio zvuk sličan eksploziji.

Zemljotres u Kragujevcu dogodio se tačno na godišnjicu razornog zemljotresa koji je pre 11 godina uništio mnoge zgrade u Kraljevu.

"Prvo je nešto puklo, pa je počelo da trese. Kad sam htela da ustanem, izgubila sam ravnotežu. Nije prijatno, noge su se tresle kao da su priključene na struju. Ćerkica se preplašila sva se tresla", napisala je jedna korisnica društvenih mreža, a mnogi su potvrdili da se pre zemljotresa "čuo strašan huk".

Kako objašnjavaju meštani naselja Erdoglija, "tlo se zaljuljalo toliko da se narod probudio i izašao ispred zgrade".

Jezivo je, kažu bilo i u Bresnici, selu kod Čačka.

"To je bio tako jeziv zvuk, kao da je nešto puklo pre potresa", "Koliko se osetilo, toliko se i čulo da tutnji. Nije Bilo nimalo naivno", "Prvo je nešto puklo i dobro je zatreslo, pa je nastupio onaj jeziv huk. Bilo je strašno", pišu meštani tog sela.

"Izbacio me je iz kreveta. Mačke su letele po sobi kao da ih neko baca", kaže meštanin kragujevačkog naselja Ćava.

Zvuk koji se čuo pre i tokom zemljotresa meštani područja zahvaćenih potresom opisan je kao eksplozija, huk, šištanje kao da leti bomba, zvuk koji bi čuli da im je u kuću udario voz... Ono u čemu su svi saglasni jeste da "ne bi valjalo da je zemljotres potrajao".

Video: Nikad jači zemljotres: Udar bio toliko snažan da je obarao nadzorne kamere iz ležista

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA