≫ 

Kiša ne prestaje da pada, pored nje i grmi i seva: RHMZ izdao najnovije upozorenje

Na području Beograda ujutro i pre podne očekuju se obilne padavine od oko 30 litara

  • 2
grmljavina, munja, nevreme, kiša Foto: Pixabay

Kiša koja je juče počela da nije prestajala cele noći, a takav ritam nastavila je i jutros. U Beogradu osim što pada kiša, čak i grmi i sevaju munje.  RHMZ je rano jutros izdao novo saopštenje u kome je iznova upozorio na obilne padavine kako u Beogradu, tako i u ostatku Srbije, ali i na grmljavinu. 

- Naredna dva sata na severu, zapadu i jugozapadu Srbije, kiša i pljuskovi. U zapadnim krajevima, Sremu i Banatu jače padavine praćene grmljavinom. U Beogradu naredna dva sata kiša, u pojedinim delovima grada i pljuskovi sa grmljavinom - navodi se u najavi RHMZ koja je objavljena u 7 sati.

Video: Kolaps u saobraćaju: Ulice prestonice polavljene usled obilnih padavina

U drugom upozorenju, od noćas, navodi se da nas danas očekuju obilne padavine.

- U toku noći i ujutro i pre podne u severnim, zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima očekuju se obilne padavine od 30 do 50 mm za 24 sata, a u oblasti centralnog i južnog Banata, Beograda, jugozapadne i zapadne Srbije lokalno i više - navodi se u upozorenju od ponoći i dodaje:

- Na području Beograda noćas, ujutro i pre podne očekuju se obilne padavine oko 30 mm za 12 sati, u pojedinim delovima grada i više.

Video: Poplava na kružnom toku kod opštine Novi Beograd: Ulica jedva prohodna za saobraćaj

Zbog opasnosti od obilnih padavina narandžasti meteoalarm na snazi je u Banatu, Pomoravlju i Zapadnoj Srbiji. Žuti meteoalarm na snazi je u jugozapadnoj Srbiji i Sremu.

Moguća izlivanja reka

Hidrolozi upozoravaju da su moguća lokalna izlivanja na manjim bujičnim vodotocima.

Na slivovima Jadra, Ljuboviđe, Drine, Lima, Kolubare, Uba, Tamnave i Ljiga sa pritokama vodostaji će biti u umerenom i većem porastu od 05. do 07. novembra, upozorava RHMZ.

Postoji mogućnost da se vodostaj približi upozoravajućim nivoima i i da dođe do lokalnih izlivanja na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, kao i na području Srema, Beograda i Banata.

Na istoku i jugu suvo

Na istoku i jugu zemlje zadržaće se suvo i toplo vreme. Na jugoistoku sutra i do 23 stepena, na severu svega 10 stepeni.

U Beogradu jutarnja temperatura biće ujedno i najviša dnevna, oko 13 stepeni, tokom dana u padu.

Prvog dana vikenda oblačno i još malo hladnije, ujutro i pre podne mestimično kiša. Vetar slab, severozapadni. Najniža temperatura od 6 do 11, najviša od 10 do 15 stepeni.

U nedelju umereno oblačno i u većem delu suvo, samo još ponegde slaba kiša. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 4 do 9, najviša od 13 na severozapadu do 18 stepeni na jugoistoku.

U ponedeljak naoblačenje mestimično sa kišom koje će ujutro da zahvati severne, do kraja dana proširiće se i na ostale krajeve. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 7, najviša od 12 na severu do 19 stepeni na jugu zemlje.

Video: Kiša lije kao iz kabla na Marakani, a pesma Delija ne staje: Pogledajte u kakvim uslovima se igra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA