≫ 

Parking prazan, a svi hrle ka mestima za invalide: Čuvar dežura i kontroliše bahate vozače

Ovo nije usamljen slučaj i deo je naše svakodnevice

  • 3
Radnik, parking Foto: Privatna arhiva

Skoro svakodnevno smo svedoci nepropisnog parkiranja, kako na trotoarima, tako i na ostalim mestima koja nisu namenjena za to. Ipak, ono što najviše iritira jeste kada neko svoj automobil ostavi na mestu predviđeno parkiranju vozila za osobe sa invaliditetom.

Nepromišljenost ove vrste višedecenijski je problem, a kazne za ovakav prekršaj i česte žalbe građana očigledno nisu dovoljne da se neki vozači opamete. Zbog toga, na pojedinim parkinzima uvedena je i posebna "mera" - čuvar koji kontroliše da li ste se propisno parkirali.

Tako je i na parkingu autleta u Vojvodini na svom radnom mestu zatečen jedan od takvih čuvara. Kako nam je objasnio čitalac sa lica mesta, njegov zadatak jeste upravo taj da stoji, posmatra i upozorava ljude da ne ostavljaju vozila na mesta predviđena za invalide.

Tako, čuvar ima "pune ruke posla" iako je parking potpuno prazan.

Nažalost, kao što je rečeno, ovo nije usamljen slučaj i deo je naše svakodnevice.

Budući da na empatiju ne možemo da se oslonimo, drakonske kazne za ovakav postupak bi možda pojedince naterale da razmisle o tome gde ostavljaju svoja vozila.

Video: Bahato parkiranje viši nivo: Parking prazan ali zato svi stoje na mestu za invalide

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rale

    11. novembar 2021 | 13:36

    Ovo je pored auto-puta Bgd-N.Sad.Ti, koji parkiraju gde je zabranjeno, uglavnom dolaze besnim džipovima i automobilima/i sami su besni/, pa samim tim i ne čudi da se ovo dešava.

  • Ezra

    11. novembar 2021 | 14:11

    Ne raspravljati, slukati i po 100 hiljada kazna, i to je to

  • zac

    11. novembar 2021 | 14:54

    U vecini gradova u Srbiji imate obelezena mesta za parkiranje,medjutim ljudi parkiraju na trotoare ili na mestima koja nisu obelezena,sada se pitam cemu sluze trotoari,pesaci se krecu ulicom i ceka se svaki trenutak kada ce neko poginuti,ako nisu kola parkirana na trotoarima primeticete da su bandere postavljene nasred trotoara, dali odgovorni razmisljaju da u narodu ima majki koje idu sa kolicima sa malom decom ili invalida?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA